Ünnep

2022.01.04. 07:00

Negyed százada a sport elitjében a Szombathelyi Dobó SE

Alapításának 25. évfordulóját ünnepelte a Németh Pál mesteredző által 1996-ban alapított, értékrendjét a mai napig őrző és képviselő egyesület, a Szombathelyi Dobó SE.

Sütő Dániel

Viszkeleti Villőnek Lengyák György és Horváth Vilmos adta át a Németh Pál díjat Fotó: VN/Dobó SE

Nem véletlenül volt az előző esztendőben a Szombathelyi Dobó SE jelmondata, hogy „25 éve a világ élvonalában”, hiszen sportolóik negyedszázada tagjai már a nemzetközi atlétikai elitnek. 

 

– Ritka, amikor egy egyesület alapítási évében rögtön három versenyzővel képviselteti magát egy olimpián, esetünkben a 1996-os atlantai olimpiáról van szó – fogalmazott Horváth Vilmos, a Szombathelyi Dobó SE elnöke. – Az elmúlt 25 évben folyamatosan volt Dobó SE-s sportoló az ötkarikás nyári játékokon. Sőt, minden egyes korosztályos és felnőtt világversenyen részt vettek atlétáink, ami számszerűsítve 80-90 közötti alkalmat jelent – emelte ki. 

 

25 év alatt 65 válogatott dobót, kilenc olimpikont adott az egyesület Magyarországnak. A szombathelyi klub sportolói négy felnőtt világbajnoki és öt Európa-bajnoki érmet szereztek. Az egyesület kiválóságai összesen 602 magyar bajnoki címet gyűjtöttek be.

 

– Ezek a számok önmagukban imponálóak – folytatta a Dobó SE elnöke. – Németh Pali bácsi szellemiségét követve tevékenykedünk 25 éve. Az egész egyesület munkáját áthatják Pali bácsi elvei, aki mindig azt mondta: nemcsak sportolókat, hanem elsősorban embereket nevelünk. 

 

A jubileumi évzáró ünnepségen elismeréseket adtak át a 25 év során kiemelkedően teljesítő sportolóknak, olimpikonoknak, edzőknek és sportvezetőknek. Az év végi hagyományos elismerések sem maradtak el, a korosztályos kategóriák legjobbjait jutalmazták edzőik. Átadták a Lengyák-fivérek által alapított Németh Pál díjat is, amelyet Vas megye legeredményesebb utánpótlás atlétájának ítélnek oda minden évben. 2021-ben az elismerést Viszkeleti Villő vehette át Lengyák Györgytől. 

 

– Ma már a világ egyik legkorszerűbb dobópályájával rendelkezünk, így minden feltétel adott a sikeres szakmai munkához – hangsúlyozta Horváth Vilmos. – Bízom benne, hogy a budapesti atlétikai vb-n és majd a párizsi olimpián is szép eredményeket tudunk elérni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában