Kézilabda

2022.01.30. 20:09

Nyolcgólos előnyről kapott ki az SZKKA az MTK-tól

A női élvonalbeli kézilabda-bajnokság 13. fordulójában a Hungast SZKKA hazai pályán egyetlen góllal maradt alul az MTK Budapest együttesével szemben.

SD

Fotó: © Unger Tamás

Hungast Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia–MTK Budapest 31-32 (18-12). Szombathely, Aréna Savaria, 300 néző, NB I.-es kézilabda-mérkőzés, vezette: Őri E., Pozdena E.
SZKKA: Tomasevic – Gherorghe 1, Szekerczés 2, Gorilszka 6, Stosic 5, Pődör R. 7, Csire 5. Csere: Balog – Horváth 5, Virág, Szendrei, Pődör B. Edző: Marosán György.
MTK: Győri – Pelczéder, Koronczai, Szabó 1, Mazák-Németh 1, Kekézovity, Juhász. Csere: Suba – Marincsák 7, Bujdosó-Gerháth 6, Pál 7, Dakos 5, Sallai 1, Román 3, Bánfai 1. Edző: Vida Gergő.
Az eredmény alakulása. 7. p.: 4-1. 19. p.: 11-6. 25. p.: 15-9. 34. p.: 21-15. 45. p.: 27-20. 51. p.: 29-27. 57. p.: 30-31. 
Kiállítások: 6, ill. 4 perc. 
Hétméteresek: 4/5, ill. 3/3.

 

Tavaly október végén játszott utoljára hazai környezetben a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia csapata. Marosán György lányainak akkor sem és azóta sem volt túl sok sikerélménye. Vasárnap az MTK Budapest látogatott a vasi megyeszékhelyre.  

 

 


A kezdősípszót követően nekiesett ellenfelének az SZKKA és a hatodik percben már 4-0-ra vezettek Gorilszkáék. Pál Tamara próbált riadót fújni az MTK (4-1), nem sok sikerrel, mert a 12. percre Szekerczés és Stosic találataival már hattal ment a Szombathely (9-3). Tomasevic ihletett formában védett, elől és hátul is rendkívül összeszedetten játszott a házigazda. Rengeteg labdát elszórt a széteső kézilabdát produkáló MTK. A 22. percben már nyolc góllal járt előbbre ellenfelénél az SZKKA (14-6). Vida Gergő hiába próbálta forgatni csapatát, semmi sem működött. A Tomasevic helyére beálló Balog is hamar letette névjegyét a kapuban bravúros védéseivel. Meggyőző játékának köszönhetően 18-12-re vezetett az első félidő végén a vasi alakulat.


Térfélcserét követően nagy lehetőséghez jutott a vasi együttes, ugyanis Szabót és Mazák-Némethet is leküldték két percre a pályáról, az SZKKA azonban nem tudott élni emberelőnyös helyzetével. A 42. percre visszaállt a csapatok közti nyolcgólos differencia, zsinórban háromszor talált be a Szombathely, míg az MTK ágyúi hosszú percekre besültek (25-17). A vendégek ezt követően hatalmas hajrába kezdtek és az 54. percben Pál találatával előbb egalizáltak, majd Bujdosó-Gerháth révén a vezetést is átvették (29-30). A semmiből jöttek vissza a kék-fehérek, akiknél a végjátékra mindenki feljavult. Az utolsó másodpercekben a döntetlenért futott az SZKKA, de hetest hibázott két másodperccel a vége előtt, így egészen elképesztő módon kikapott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában