Edzőmérkőzés

2022.01.17. 07:00

Öt gólt lőtt a Haladás a Nagykanizsa elleni meccsen - fotók

A Haladás NB II.-es labdarúgócsapata 5-0-ra verte edzőmeccsen az NB III.-as Nagykanizsát.

Pum András

A 18 éves Doncsecz Levente két gólt szerzett és adott egy gólpasszt is Fotó: Unger Tamás

Fotó: © Unger Tamás

Szombathelyi Haladás–FC Nagykanizsa 5-0 (0-0). Szombathely, Illés Akadémia, műfű, zárt kapus felkészülési labdarúgó-mérkőzés, vezette: Gaál Á. 

Haladás: Verpecz – Simut, Dezamits (Nagy B., 60.), Csató, Tarján – Csilus, Szekér, Doktorics (Szijjártó, 46.) – Antal (Monori, 54.), Tóth Milán (Tóth-Gábor, 46.), Horváth R. (Doncsecz, 46.). Edző: Németh Szabolcs. 

 

 

Az NB III. Nyugati csoportjának tizedik helyén álló Nagyanizsa ellen a Haladás nagy lendülettel kezdett, a játék a vendégek térfelén folyt. A 10. percben Horváth lőtt fölé 11 méterről, majd negyedórával később ismét az agilisan játszó csatár veszélyeztetett, lövését a kanizsai kapus védte. Aztán Doktorics balról leadott lövését védte a vendégek kapusa. Majd ismét Doktorics lőtt, újra a kapus védett. Aztán Simut tüzelt 20 méterről centikkel a jobb sarok mellé. Szünet után kinyílt a gólcsap. Az 53. percben Antal bal oldali szögletét Csilus hét méterről fejelte a hálóba (1-0). Két perc múlva Csilus passzolt Doncseczhez, ő vissza Csilushoz, a középpályás 11 méterről laposan a kapu közepébe lőtt (2-0). Az 57. percben szépségdíjas góllal növelte háromra előnyét a Haladás. Szijjártó balról beívelt labdáját Doncsecz ollózva, 11 méterről a bal sarokba vágta (3-0). Élvezetes volt a meccs, a zalaiak is bátrabban futballoztak, Verpecznek kétszer is nagyot kellett védenie. De a Hali játszott fölényben és dolgozott ki helyzeteket. A 81. percben Monori önzetlen átadását Doncsecz lőtte kilenc méterről a hálóba (4-0). A 86. percben Tóth-Gábor egyéni akció végén, két csel után 15 méterről a bal sarokba bombázott (5-0). A 90. percben büntetőhöz jutottak a vendégek, Lőrincz bal sarokba tartó lövését Verpecz bravúrral védte. 

 

 

– Nagyon jó felkészülési mérkőzést vívtunk a Nagykanizsa ellen – mondta Németh Szabolcs. – Ezúttal Verpecz István és Csilus Tamás kivételével a fiatalabbaknak adtam lehetőséget. Mind a játékkal, mind az eredménnyel maximálisan elégedett vagyok. 

 

 

A vasiaknál pályára lépett a korábbi egyszeres román válogatott Liviu Antal, aki másfél éves szerződést írt alá. A 32 éves futballista jobb oldali támadóként és irányító középpályásként is bevethető. Antal hazájában a Targu Mures, a Galati, a Vaslui, a Pandurii, a Cluj gárdájában szerepelt. Légióskodott a török Genclerbirgli, az izraeli Hapoel Tel-Aviv, a Beitar Jerusalem, a litván Zalgiris Vilnius csa- patában. Legutóbb Romániá­ban az UTA Arad gárdáját erősítette. A 2013/14-es román első osztályú bajnokságban gólkirály lett, csakúgy mint 2017/18-ban a Zalgiris Vilnius­ban, a litván A Lygában. A román első osztályban 210 bajnokin 45 gól és 32 gólpassz a mérlege, a litván első osztályban 85 bajnokin 43 gól mellett 15 gólpassz. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában