Szárnyát bontogató ifjú titán

2022.01.05. 07:00

Szegeden gyűjtheti be sorozatban hatodik győzelmét a Körmend

Az NB I-es férfi-­kosárlabdabajnokság 16. fordulójában szerdán 18 órától Szegeden vendégeskedik a tabella harmadik helyén álló Egis Körmend alakulata.

Sütő Dániel

Takács Kristóf meccsről meccsre fejlődik a felnőttek között Fotó: Unger Tamás

Fotó: Unger Tamás

Több szempontból is emlékezetes csatát vívtak a Rába-parti és oroszlányi piros-feketék legutóbb Körmenden. A vasiak a harmadik negyedben már 20 ponttal vezettek, sokan el is temették a vendégeket. Ők azonban kapva kaptak az alkalmon, látva, hogy a hazai­aknál komoly porszem csúszott a gépezetbe. Az OSE felállt, és nem sokon múlott, hogy a maga javára fordítsa a meccset. Konsztantinidesz legénysége azonban a legfontosabb lélektani pillanatokban visszavette a gyeplőt a kezébe, és végül behúzta sorozatban ötödik bajnoki győzelmét is. Ezzel teljesítette tervét az Egis Körmend, azaz decemberi hazai összecsapásainak mindegyikét sikerült megnyernie, így a középmezőny végéről felkapaszkodott a dobogó aljára. Minden a Szedeák elleni találkozóval kezdődött, amelyen a vasiak kiütéses, 23 pontos győzelmet arattak (97-74). A Rába-partiak ifjú tehetsége, Takács Kristóf nem vehetett részt azon a találkozón. 

 

 

– A Szeged-meccs előtt betegség miatt két mérkőzést ki kellett hagynom – emlékezett vissza az Egis Körmend kosarasa. – Az a hazai mérkőzésünk jól sült el, de azt hiszem, hogy idegenben most egy teljesen más Szeged vár ránk, ahol hatványozott koncentrációra lesz szükség az újabb győzelem megszerzéséhez. A betegséget követően, úgy érzem, a visszatérésem jól sikerült, és össze tudtam magam kapni a következő találkozókra – vélekedett a piros-feketék játékosa, aki a kettős terhelés ellenére remekül érzi magát. Takács Kristóf oszlopos tagja az eddig veretlenül menetelő U20-as csapatnak. 

– Fiatal vagyok, jól bírom a kétmeccses terhelést, inkább öröm ez számomra, mintsem teher – folytatta Takács Kristóf. – Erős egység mutatkozik az U20-as együttesünkön belül, nem volt számottevő kiesőnk, és nem is érkezett sok új arc, így a bajnokcsapat gyakorlatilag együtt maradt, ennek is köszönhető a remek szereplés. Nem hasonlítható össze az U20-as és a felnőtt gárda légköre. A fiataloknál már be kell töltenem egyfajta vezérszerepet, de a felnőttek között egészen más a feladatom, viszont ugyanolyan jól érzem magam mindkét együttesben. Lassacskán megtalálom a helyem a nagyok között, próbálom kihasználni a rendelkezésemre álló játékperceket, és elkövetni mindent azért, hogy győzelemhez segíthessem a Körmendet – fogalmazott Takács Kristóf. 

 

 

A piros-feketék kedden délután keltek útra, hogy a találkozó napján frissen, fitten várhassák a Szeged elleni, 18 órakor kezdődő összecsapást. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában