Kosárlabda

2022.01.24. 13:32

Szombathelyre került a fiú középiskolai Diákolimpia kosárlabda aranyérem

A legidősebb Diákolimpia korosztály kosárlabda országos döntői zajlottak a hétvégén. A meccseket az „A” kategóriában, vagyis a főleg egyesületi tagsággal rendelkező fiú és lány játékosok játszották Székesfehérváron és Móron. 

vaol.hu

Fotó: Hovath Balazs - Blasius Photography

Az országos döntőbe a legjobb nyolc fiú- és nyolc lánycsapat jutott be, de mindkét nemben betegségek miatt kénytelen volt visszalépni egy-egy gárda, így összesen 168 diák vett részt a diákolimpia csúcseseményén. Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron és Vas megyéből is két-két csapat kvalifikálta magát az országos döntőbe.

 

 A férfiak mezőnyében az első csoportmérkőzésen összecsapott egymással a szombathelyi Nagy Lajos Gimnázium és a Műszaki SZC Gépipari és Informatikai Technikum csapata. A vasiak csatája szoros meccset hozott, amelyet végül 74-67-re a gimnazisták nyertek. A folytatásban az NLG kiütötte a fővárosi Kolpingot (77-42), a Gépipari viszont 76-61-re kikapott a sportgimnáziumi alakulattól. Így a keresztjáték során a Nagy Lajos a döntőért, a Gépipari pedig az ötödik helyért harcolhatott. 

 

Célját mindkét együttes elérte: a Gépipari gárdája a debreceni Kossuth- (75-49) és a kaposvári Munkácsy-gimnázium (60-51) együttesét verve megszerezte az ötödik pozíciót. A Falco-utánpótlásra épülő NLG pedig magabiztosan, 23 ponttal verte a szolnoki Széchenyi alakulatát és jutott a fináléba, ahol a PTE Gyakorló Iskolája – ami a Rátgéber Akadémiára épül – várt Németh Attila legénységére. A színvonalas döntőben kis híján leadta majdnem húszpontos előnyét a szombathelyi csapat, de végül ezt a találkozót is behúzta 70- 58-ra, elhódítva a bajnoki címet.

 

– Nagyon boldog vagyok, egységes, nagybetűs csapatként nyertünk hiányérzet nélkül – mondta büszkén Németh Attila testnevelő-edző hozzátéve, hogy a siker elképzelhetetlen lett volna Svajda Gábor és Karagity Milán edzők nélkül. 

 

A bajnokcsapat tagjai: Horváth Ádám, Sipos Mátyás, Horváth Nátán, Hérincs Máté, Németh Barnabás, Kapui András, Mesits Maxim, Kovács Levente, Németh András, Büki Lóránt, Vargovics András. Kovács Levente és Horváth Nátán helyet kapott az All Star csapatban, míg a torna legjobb testnevelőjének Németh Attilát választották.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában