Teke

2022.01.09. 07:00

Tavasszal is a biztos bent maradás a célja a Halogy SE-Boldizsár Trans együttesének

A nyolcadik helyről várja a folytatást a férfi teke NB I. Nyugati csoportjában szereplő Halogy SE-Boldizsár Trans együttese.

Pum András

Dévai Balázs kezdi visszanyerni formáját Fotó: Szendi Péter

Fotó: Szendi Péter

A Németh László játékosedző irányította halogyi együttes négy győzelemmel, egy döntetlennel és hat vereséggel, kilenc ponttal a nyolcadik helyen áll a bajnoki tabellán. Azaz a középmezőnyben foglal helyet a gárda, ugyanúgy öt pontra az utolsó Sárvári Kinizsitől, mint ahogy a harmadik helyen tanyázó Bábolnától. 

 

 

– A mostani az egyik legkiegyenlítettebb, legkiegyensúlyozottabb NB I.-es bajnokság – mondta Németh László. – Egyes mérkőzések csak nüanszokon múlnak. Az első három-négy csapat azért kiemelkedik a mezőnyből, de a többi együttes majdnem azonos játékerőt képvisel. A bajnokság előtt a biztos bent maradás volt a célunk, féltávnál ezt teljesítettük – úgy vélem, ezzel a szezon végén sem lesz gond. Jó lenne előbbre is lépni, de egyik fő problémánk, hogy a munkahelyi beosztások miatt keveset tudunk edzeni együtt, márpedig ezen a szinten rendszeres tréningek nélkül nem lehet komoly eredményt elérni. Ez tavasszal sem fog változni, úgyhogy ehhez hozzá kell szoknunk. Ami az őszt illeti, a Csákánydoroszló elleni idegenbeli győzelem nagy fegyvertény, igazi bravúr, hiszen egy jobb játékerőt képviselő együttest múltunk felül. Akiket pedig a bent maradáshoz eddig meg kellett vernünk, azokat le is győztük. Egyénileg Horváth Attila teljesítményét emelném ki, játékosunk remekül dobott ősszel. A fiatal Rejtli Kornél pedig szépen fejlődik, míg Dévai Balázs betegsége és sérülése után kezdi visszanyerni formáját. A csapatedzéseket jövő szerdán kezdjük el, minden héten szerdán tartjuk majd a tréningeket. Reálisan nézve továbbra is a biztos bent maradás a cél, ha teljes csapattal tudunk kiállni, akkor sok együttes ellen reális esélyünk van a győzelemre, de ha két-három ember kiesik, azt bizony megérezzük. Mindenesetre a csapategységben – csakúgy mint eddig – a jövőben is bízhatunk, ha úgy adódik, nálunk még egy vesztes meccs után is megmarad a jókedv. De a legfontosabb mégis az, hogy ezek a srácok nagyon szeretnek tekézni, szívvel-lélekkel sportolnak. Célunk nem változott: a biztos bent maradás az elvárás, úgyhogy ha megtartanánk jelenlegi pozíciónkat, nagyon elégedett lennék. 

A Halogy SE-Boldizsár Trans az idei első, január 22-i bajnokin a Köfém SC-t fogadja Szentgotthárdon. 

 

Az edzéseken kevesen tudnak részt venni

Dévai Balázs kezdi visszanyerni formáját

Fotó: Szendi Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában