Rájátszás

2022.02.28. 20:34

A Haladásé a rangadó - Berettyóújfaluban aratott diadalt a szombathelyi futsalcsapat

Az NB I.-es futsalbajnokság felsőházi rájátszásának harmadik fordulójában a HVSE a Berettyóújfalu vendégeként nyert rangadót.

Tóth Gábor

Forrás: VN-archív

Fotó: Unger Tamás

A második fogadta az elsőt. De a két csapat párharca amúgy is veretes múltra tekint vissza: összefutottak már a felek bajnoki fináléban, kupadöntőben is.

 

MVFC Berettyóújfalu–Haladás VSE 2-4 (1-1). Berettyóújfalu, 300 néző, NB I.-es futsalmérkőzés, vezette: Zimonyi, Czene-Joó (Ibriksz).

Berettyóújfalu: Mezei – Horváth N., Nagy I., Rábl, Rafael. Csere: Sipos R., tóth A., Rézműves, Szabó P., Sándor, Szatmári, Nagy D., Takács Z., Matheus. Edző: Trencsényi János.

HVSE: Alasztics – Hajmási, Dróth, Dávid, Vas. Csere: Gyimesi (kapus), Kovács M., Szalmás, Luiggi, Sipos G., Vatamaniuc-Bartha, Gerencsér, Henrique. Edző: Calvo Rodriguez Juan Ramon.

Gólszerzők: Matheus (11.), Nagy I. (33.), ill. Henrique (6.), Dróth (23.), Vas (25.), Kovács M. (40.).

 

Óvatosan kezdtek a felek – de az első komolyabb helyzetek a vasiak előtt adódtak. Sőt az előre merészkedő Alaszics kapus lökete a hazai kapufán csattant. Múltak a percek, egyre komolyabb mezőnyfölényben futballozott a Haladás. A hazaiak védekeztek, próbáltak kontrázni. A HVSE uralta a meccset, többször egészpályás letámadást alkalmazott, erőszakosan futballozott. Sipos labdaszerzése után Henrique szerezte meg a vezetést a Haladásnak (0-1) – nem hatott meglepetésként a szombathelyi találat.

 

 Lendületben maradt a vendég, mégis kiegyenlített a Berettyó: egy kontra végén Matheus váltotta gólra a szépen kijátszott akciót (1-1). Érezhetően túlélte a nehéz perceket a házigazda, így az első félidő hajrája már kiegyenlített – és egyre keményedő – csatát hozott. Dróth okozott rengeteg gondot a hazai védőknek, rúgott egy felső lécet például, de Alaszticsnak is akadt dolga a szombathelyi kapuban – főleg miután öt a négy elleni játékra váltott a házigazda. De több gól nem született az első játékrészben.

 

Komoly hazai ziccerrel kezdődött a második félidő. Amire Dróth újabb kapufával válaszolt. De a szombathelyiek csapatkapitánya nem adta fel, nem sokkal később befordult védőjéről, és egy remek elzárás után lőtt higgadt gólt (1-2). Ismét vészkapus játékra váltott a hátrányba került Berettyó. Nem esett kétségbe a Haladás. Sőt Vas Ádám parádés találattal növelte a szombathelyi előny: jó 15 méterről, szabadrúgásból bombázott a bal felső sarokba (1-3). A házigazda pedig továbbra is az öt a négy elleni játékot erőltette. 

 

A Haladás szervezetten, higgadtan futballozott, jól védekezett – ha pedig kellett, ott volt Alasztics, vagy az időközben a megsérülő társát a kapuban váltó Gyimesi. Aztán Nagy Imre távoli, megpattanó, szerencsés  lökete csak utat talált a szombathelyi kapuba (2-3). Matheus kapufája jelezte, hogy nem adja fel a Berettyó. Vas lopott labdát, de távoli gurítása elkerülte az üres hazai kaput. Fogyott az idő, nyomott a vészkapussal játszó Berettyóújfalu. Már csak nyolc másodperc volt hátra, amikor Dróth szerzett labdát erőszakosan, majd remekül passzolt az akciót kísérő Kovács Máténak, aki a léc alá pörgetett (2-4) – pontot téve ezzel a mérkőzésre.

 

Idegenben nyert rangadót, fontos meccset a HVSE. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában