A helyosztók következnek

2022.02.26. 07:00

Bajnoki hajrában a jégkorongozók

Az OB III.-as férfi-jégkorongbajnokság alapszakaszában hetedik helyen zárt a Nyugati Eszkimók Szombathely csapata, amelyre helyosztós csaták várnak. A kilenc csapatot felvonultató OB III.-as jégkorongbajnokságban lezárult az alapszakasz.

Sütő Dániel

Parázs csatákból nem lesz hiány Fotó: Kisalföld/Csapó Balázs

A pontvadászat nem a klasszikus oda-vissza vágós rendszeren alapul, minden alakulat egyszer találkozott a másikkal. A szombathelyi Eszkimók csapata egy rendes és egy hosszabbításos győzelemmel, valamint egy hosszabbításos és egy rendes játékidőben elszenvedett vereséggel hat pontot szerezve a tabella hetedik helyén végzett. 

 

– Játszottunk jó és kevésbé jó mérkőzéseket attól függően, hogy a koronavírus vagy egyéb külső tényezők mennyire befolyásolták a csapat öszszetételét – értékelt Karvalits Gábor, az Eszkimók edzője. – Azt gondolom, hogy az idei alapszakaszban stabilabbak voltunk, mint tavaly, de kicsivel talán többet is kihozhattunk volna magunkból. Még nem érett meg a társaság a felsőházra. Odaérhettünk volna az ötödik helyre, de hosszú távon még nem vagyunk képesek az egyenletes, jó teljesítményre. 

 

Az Eszkimók a Szigeti Bikákkal, az ESMTK-val, a Lehel HC-vel, valamint a KSIvel került az alsóházba, ahol az alapszakaszhoz hasonlóan szintén egyszer találkoznak egymással. – Esélyeinket illetően tavaly például utolsók lettünk az alapszakaszban, majd végül az ötödik helyen zártunk – folytatta Karvalits Gábor. – Most is képesek vagyunk az ötödik-hatodik hely elérésére, és amennyiben ez sikerül, az jó eredménynek számítana. A nyolcadik-kilencedik hely elérése csalódás lenne számunkra. Az Eszkimók legközelebb március 6-án 19.30-kor lépnek pályára az ESMTK ellen idegenben. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában