Kézilabda

2022.02.22. 19:06

Bravúros Kinizsi - Elvérzett Sárváron a listavezető Veszprém

A női NB II.-es kézilabda-bajnokság 12. fordulójában idegenben bukott a Celldömölk, fölényesen verte a Bük az SZKKA-t, és elvérzett Sárváron a listavezető Veszprém. A férfiaknál Balatonfüreden bukott a SZoESE.

Sütő Dániel

Tar-Pukler Glória kilenc góllal vette ki részét a BTK újabb sikeréből

Forrás: Unger Tamás

KK Ajka–Celldömölki VSE 31-27 (11-12). Ajka, 100 néző, NB II.-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Molnár-Szabó T., Szincsák E. 

CVSE: Tömő – Szomorkovits 7, Szecsődi 3, Szuhogyi 4, Bagics 2, Szekeres 1, Doncsecz 3. Csere: Balogh, Freiberger 2, Füzfa, Geiger, Győrvári, Horváth 2, Málovics 2, Németh 1, Pup. Edző: Salamonné Csótár Adrienn. 

 

A mérkőzést a CVSE kezdte jobban, egygólos előnyét a 15. percig őrizte, majd fordítottak a hazaiak, de a félidő végén ismét a vasiaknál volt az előny. A második játékrészben négy góllal húzott el az Ajka, majd a Celldömölk gyors támadásbefejezésekkel, szervezett játékkal egyenlített, de a vezetést nem sikerült átvennie. A jobb helyzetkihasználás végül hazai győzelmet eredményezett.

 

 Büki TK–Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia U22 42-21 (19-14). Bük, 100 néző, NB II.-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Papp R. Cs., Uhrin R. 

BTK: Szűcs – Megyeri 3, Tamási 9, Tóth 6, Gősi 7, Tar-Pukler 9, Marton 4. Csere: Büki – Szabó D., Szabó N., Szabó R 1, Kelemen 2, Szekér 1. Edző: Baranyai Enikő. 

SZKKA: Németh Ja. – Krilov 4, Káli 3, Németh Jú. 8, Ihász 1, Pál 2, Juhász 1. Csere: Pados, Németh N. (kapusok), Rákos 1, Vincze, Rieger 1, Lékai, Szlámer. Edző: Tánczos Balázs.

 

A hazaiak kevés edzőmérkőzést tudtak játszani és ez meglátszott a játékukon a találkozó elején. A Bük aztán felvette a játék ritmusát, diktálta a tempót, lendületesen kézilabdázott. A fiatal szombathelyi csapat elfáradt, és a második félidő elején el is dőlt a két pont sorsa. A BTK győzelméhez kétség sem férhetett. 

 

Baranyai Enikő: – Fegyelmezett, türelmes támadójátékkal és kemény védekezéssel sikerült nyernünk a megyei rangadón, amihez gratulálok a csapatomnak.

 

Tánczos Balázs: – Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz, főleg védekezésben. Úgy gondolom, 40 percig sikerült helytállnunk. Igaz, a végeredmény mást mutat, de a játék képével teljesen elégedett vagyok. 

 

Sárvárfürdő Kinizsi SE– Veszprém Pannon SE 21-18 (12-10). Sárvár, 200 néző, NB II.-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Borsóné Nagy T., Lakatos I. 

Sárvár: Jurik – Vajda 4, Jenőfi 1, Horváth I., Soós, Cser 9, Szemes 3. Csere: Varga – Barcza 3, Bognár 1, Gerencsér, Győrffy, Dávid, Horváth D. Edző: Pupp Adél. 

 

A Covid-sújtotta téli felkészülése ellenére remekül kezdte a meccset a Kinizsi. Nyolc perc elteltével éledezett a Veszprém, a házigazda azonban szigorú, pontos védekezésével a félidő végén két góllal vezetett. Fordulást követően folytatódott az izgalmas, helyenként szemre is látványos küzdelem. A Sárvár végig vezetve a forduló meglepetéseként teljesen megérdemelten győzte le a listavezetőt. 

 

BF K A- B a l at on f ü r e d U23–Szombathelyi Egyetemi SE 35-26 (22-14). Balatonfüred, 50 néző, NB II.-es férfi kézilabda-mérkőzés, vezette: Bán-Farkas, Miksó. 

SZoESE: Szoták – Iváncsik 3, Lang 6, Vadász 1, Császár 1, Sótonyi 3, Hertelendy 6. Csere: Heizer – Szabó 2, Horváth 2, Vincze, Salamon 2. Edző: Ernst Attila. 

 

Már az első félidőben jelentős hátrányba került a SZoESE. Nem sikerült a vesztett labdákból való viszszarendeződés, dadogott a védekezés, valamint a pontatlan, ütemtelen támadójáték követlezménye sem letett más, csak vereség. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában