Vízilabda

2022.02.22. 10:00

Döntetlent játszottak Egerben a vasi aligátorok

Az OB I/B-s vízilabda-bajnokság 15. fordulójában meglepetésre az AVUS csak döntetlent játszott az egri egyetemisták ellen.

Pum András

Hajmási András három gólt dobott Egerben

Forrás: Cseh Gábor

Eszterházy SC–AVUS 13-13 (2-2, 5-3, 3-4, 3-4). Eger, OB I/B-s vízilabda-mérkőzés, vezette: Tordai, Bujka. AVUS: Kovács B. – Csaba 2, Németh L. 1, Szabó B., Sági 1, Landherr, Kurucz 2. Csere: Baranyai 2, Hajmási 3, Juhász S. 2, Makarenko, Pónya, Berényi. Edző: Zoufal Norbert. A legeredményesebb egriek: Kompos 5, Szőke, Ádám 2-2. 

 

Meglehetősen álmosan kezdtek a csapatok, jó ideig nem esett gól, majd Bódi megszerezte a vezetést a hazai együttes számára. Németh Levente és Baranyai Ákos találatával azonban hamarosan már a vasiaknál volt az előny (1-2). Ám az egri egyetemisták még a negyed vége előtt egalizáltak (2-2). A második negyedben is fej fej mellett haladtak a csapatok, a hazaiak ugyan mindig egy góllal elhúztak, de a vendégek rendre kiegyenlítettek. Aztán a nagyszünetre két góllal elhúztak a hazaiak: 7-5-ös előnyre tettek szert. 

 

A harmadik negyedben két gyors góllal kiegyenlítettek a vasiak – ismét nyílt lett az összecsapás. Aztán ismét a hazaiak percei következtek, újra elléptek két találattal (9-7). Az aligátorok azonban nem adták fel, a negyed utolsó találatát Hajmási szerezte büntetőből – így 10-9-es hazai vezetésről indult a mindent eldöntő utolsó negyed. Minden egyes labdáért óriási csata folyt a vízben, mindkét együttes a győzelemért hajtott. 

 

A hazaiak 11-10-re vezettek, de Sági Benjamin akciógóljával és Baranyai emberelőnyből elért találatával két perccel a lefújás előtt 12-11-re a szombathelyiek vezettek. A hazaiak egyenlítettek, de Csaba Márton góljával 50 másodperccel a vége előtt újra a vasiak vezettek (12-13). Ám nem sikerült megőrizni előnyüket, a következő támadásból Kompos révén kiegyenlítettek az egriek (13-13). Változatos mérkőzésen igazságos döntetlen született. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában