Parasport napja

2022.02.22. 07:00

Hende Csaba a többszörös magyar szkanderbajnok Temesvári Zsoltnál járt

Sütő Dániel

Hende Csaba kihívta egy meccsre Temesvári Zsoltot

Forrás: Cseh Gábor

Fotó: © Cseh Gábor

A magyar parasport napja alkalmából látogatta meg otthonában Hende Csaba országgyűlési képviselő a kétszeres Európa-bajnoki ezüstérmes mozgássérült szkanderost, Temesvári Zsoltot.

 

 A szombathelyi 51 esztendős Temesvári Zsolt közel negyedszázada szenvedett súlyos agyvérzést, majd azt követően megismerkedve a szkanderrel, a sportág magyar kiválóságai közé emelkedett. Többszörös Európa-bajnoki ezüstérmesnek, valamint Európa- és világkupagyőztesnek, illetve ötszörös magyar bajnoknak mondhatja magát. A szombathelyi sportoló otthonában látta vendégül dr. Hende Csabát, Szombathely országgyűlési képviselőjét a magyar parasport napja alkalmából. 

 

– A betegség tudati legyőzésében is nagy szerepe lehet annak, hogy lám csak milyen nagy dolgokra vagyok képes – vélekedett a parlamenti alelnök. – Önbecsülést ad, és helyreállítja az egészséges énképet. A kedélyes beszélgetés során Temesvári Zsolt büszkén mesélte, hogy kislánya is szoros barátságot ápol a sporttal, azon belül is a kézilabdával, hiszen Temesvári Natália játákosa a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia másodosztályú U19-es keretének. 

 

Natália egyébként tagja volt a SZKKA utánpótlására épülő Nagy Lajos Gimnázium alakulatának is, amely nemrégiben második lett a kézilabda- diákolimpia országos döntőjében. Volt kitől örökölnie a kézilabdavénát, elvégre édesapja fiatal korában Veszprémben játszott a serdülő ifiben. – Remek fejlemények vannak alakulóban az SZKKA háza táján – avatta be Temesvári Zsoltot dr. Hende Csaba, a klub tiszteletbeli elnöke. – A Magyar Kézilabda Szövetség elnökének, Kocsis Máténak a hathatós támogatásával hamarosan fontos döntéseket jelenthetünk be. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában