Több mint 250-en teljesítették az egyórás korcsolyázást

2022.02.01. 07:27

Mozgalmasan alakult az elmúlt napokban a program a szombathelyi műjégpályán

Remek versenyt hozott az Iskolák a jégen játékos vetélkedő, majd népes mezőny vett részt az egyórás korcsolyázáson.

Tóth Gábor

Indul a teljesítménypróba

Forrás: VN-archív/Sport- és Ifjúsági Iroda

A Sport- és Ifjúsági Iroda, valamint a Városi Diáksport Bizottság szervezésében zajlott le a műjégpályán a hagyományos Iskolák a jégen játékos vetélkedő. Az idén is sok általános iskolás csapat nevezett a szórakoztató sor- és váltóversenyre. A csapatokat nyolc versenyző alkotta, egyszerre hatan versenyeztek, két csere pedig készenlétben állt. A lányoknál hat, míg a fiúknál kilenc iskola mérettette meg magát.

 

 Varga Jenő ötletgazda, főszervező, műsorvezető elismerően nyilatkozott a jól felkészített csapatok korcsolyatudásáról. Az öt feladatból álló verseny leglátványosabb elemei a kapu alatt átbújás, a társtolás és a vonatozás volt. Varga Jenő kiemelte, hogy a délelőtti órákban az iskoláknak ingyenesen biztosít sportolási lehetőséget a műjégpályán a város. 

 

Végeredmény, lányok: 1. Oladi Általános Iskola (Román Fruzsina, Szabó Boglárka, Szabó Hajnalka, Kolonovits Aliz, Péntek Barbara, Sebestyén Csenge, Strapits Barbara, Nagy Gabriella) 2. ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium, 3. Váci Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola. 

Fiúk: 1. Szombathelyi Zrínyi Ilona Általános Iskola (Varga Iván, Németh Hajnal, Kormos Kíra, Csarankó Levente Antal, Horváth Csanád, Németh Milán, Simon Zoltán), 2. Brenner János Általános Iskola és Gimnázium, 3. Paragvári Utcai Általános Iskola. 

 

A diáksport után a hétvégén a szabadidősporté volt a főszerep, a Sport- és Ifjúsági Iroda szervezésében az egyórás korcsolyázással folytatódott a 35. Jégszezon. A teljesítménypróbát több mint 250 amatőr sportoló teljesítette. A próbát teljesítők egy külön erre az alkalomra készített oklevelet vehettek át Varga Jenő ötletgazdától. Csütörtökön a középiskolák Iskolák a jégen versenye következik – 14 órától a lányok, 15 órától a fiúk lépnek jégre. Majd vasárnap 9.30-tól a Mesélő fakutya programjaival folytatódik a 35. Jégszezon. Míg február 13-án, vasárnap 14 órakor következik a jelmezes felvonulással összekötött Meztelen korcsolyázás. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában