Vízilabda

2022.02.14. 18:03

Nehezen nyertek az aligátorok, megszenvedtek a Hódmezővásárhely ellen

Az OB I/B-s vízilabda-bajnokság 14. fordulójában az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS) három góllal legyőzte a Hódmezővásárhelyt.

Pum András

Kovács Barnabás remekül védett, hat gólt kapott

Forrás: UT

AVUS–Hódmezővásárhely 9-6 (1-2, 3-1, 3-1, 2-2). Szombathely, 50 néző, OB I/B-s vízilabda-mérkőzés, vezette: Gérnyi, ifj. Kurucz.

AVUS: Kovács B. – Csaba 2, Németh L., Szabó B., Sági 1, Kurucz 1, Landherr 2. Csere: Baranyai 1, Hajmási 1, Juhász S., Mercs, Pónya, Kovács K. Edző: Zoufal Norbert. 

Hódmezővásárhely: Tátrai – Szporny 1, Kátai-Benedek, Benkő 2, Katona 1, Palotás, dr. Vígh. Csere: Szécsi, Barna, Kudella 2, Ladóczki, Oláh, Nagy P., Ujházi. Edző: Szabó Tamás. 

 

A harmadik helyen álló aligátorok a 11. pozícióban tanyázó Hódmezővásárhelyt fogadták. A vendégek kapuját az a Tátrai Norbert védte, aki az AVUS-ban nevelkedett. A hazaiaktól a sérült Szőke Szabolcs hiányzott. Mindkét csapat sok hibával játszott, a szombathelyi és a hódmezővásárhelyi játékosok is sokat rontottak az ellenfél kapuja előtt, így az első gólra négy és fél percet kellett várni (0-1). 

 

Sági révén gyorsan egyenlítettek a hazaiak, ám az első negyed végén már ismét a vendégeknél volt az előny (1-2). A második negyedben Csaba félpercnyi játék után egyenlített, és bár emberelőnyből a vendégek jutottak előnyhöz, a hazaiak Kurucz akciógóljával és Csaba büntetőjével átvették a vezetést. A nagyszünetre 4-3-as vezetéssel mehettek a csapatok. A harmadik negyedben Baranyai emberelőnyből betalált (5-3). Ettől kezdve nem volt megállás, az aligátorok elkapták a fonalat, ebben a negyedben csak egy gólt engedélyeztek ellenfelüknek és összesen hármat dobtak. 

 

A mindent eldöntő negyed 7-4-es hazai vezetésről indult. A vasiak tartották előnyüket, a vendégek nem tudtak közelebb férkőzni hozzájuk, így bár a vártnál kicsit nehezebben, de az aligátorok otthon tartották mindhárom pontot. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában