Megméretteti magát

2022.02.04. 09:00

Rangos versenyen indul a Haladás VSE sakkozója, Rapport Richárd

Pénteken kezdődik a Nemzetközi Sakkszövetség Grand Prix-sorozata, amelynek Rapport Richárd, a legjobb magyar játékos is résztvevője. A tét a világbajnokjelöltek tornája, amelyen a GP két legjobbja indulhat.

Vas Népe

A Haladás VSE Belgrádban élő játékosa, Rapport Richárd

Forrás: Cseh Gábor

A 450 ezer euró összdíjazású nagydíjért 24 nagymester ül asztalhoz a három állomáson, az egyes rendezvényeken – melyeken vetésforgóban egyformán 16-16 sakkozó szerepel – 150 ezer eurót osztanak szét. A nyitóviadalnak a német főváros péntektől február 17-éig ad otthont, majd Belgrád következik február 28. és március 14. között, a záróversenynek pedig március 21-től április 4-ig újfent Berlin lesz a házigazdája. Minden 16 fős torna egy csoportkörből, majd egy kieséses elődöntőből és döntőből áll. 

 

A négy, egyenként négytagú csoportokban a résztvevők körmérkőzéseken mérik össze tudásukat, a kvartettek győztesei jutnak tovább. Mind az elődöntők, mind a finálé két rendes játék idejű partiból áll, döntetlen esetén rövidített idejű mérkőzések döntenek. A játékosok Grand Prix-pontokat kapnak a versenyeken elért helyezésük alapján. A tornagyőzelemért 17 pont jár, a második helyért tíz, az elődöntősök hét pontot szereznek. A HVSE Belgrádban élő játékosa, Rapport jó formában várja a rajtot, a hollandiai szupertornán remekelt, csak a világbajnok Carlsen gyűjtött több pontot nála. A 25 éves magyar sakkozó négyesében Vlagyimir Fedoszejev, Grigorij Oparin, és Radoslaw Wojtaszek kapott helyet. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában