Szuperliga

2022.02.17. 10:00

Remekül helytállt a HVSE - Nagy csatát vívott a listavezető Nagykanizsa otthonában a vasi sakkcsapat

A sakk Szuperliga hatodik fordulójában a Haladás VSE-Infraplan I. szoros mérkőzésen, nagy csatában kapott ki a bombaerős, éllovas Nagykanizsa otthonában.

Pum András

A szombathelyiek négyes táblán szereplő játékosa, a horvát Mladan Palac döntetlent játszott ellenfelével a nagykanizsai rangadón

Forrás: Unger Tamás

Fotó: © Unger Tamás

Tuxera Aquaprofit Nagykanizsa – Haladás VSE-Infraplan I. 7-5. Nagykanizsa, sakk Szuperliga-mérkőzés, hatodik forduló. A Haladás VSE számára a tisztes helytállás lehetett a cél a listavezető, erős csapattal asztalhoz ülő Nagykanizsa ellen. Az első táblán Zdenko Kozul jól kezdett, jó nyitása után biztató állás alakult ki. 

 

Majd a Haladás versenyzője gyalogáldozattal megpróbált előnyös álláshoz jutni, de ellenfele, a nagymester Arkagyij Naiditsch végül örökös sakkal döntetlenre mentette a partit. A második táblán Héra Imre gyalogot áldozott, majd futópárjával nagy nyomást helyezett ellenfelére. Ám Balogh Csaba végül futóvégjátékkal döntetlenre mentette a meccset. 

 

A harmadik táblán Mladen Palac számára a középjátékban biztatónak tűnt az állás, ám Antal Gergely végjátékba menekült, így végül ez a parti is remivel végződött. A negyedik táblán Németh Miklós sötéttel játszva a megnyitást követően biztató állásra tett szert, jól állt, de kissé elhamarkodottan elfogadta ellenfele, Kántor Gergely döntetlenajánlatát. Az ötödik asztalon Ruck Róbert és Márkus Róbert meccse gyors döntetlennel ért véget. A következő, hatodik táblán Alojzije Jankovic és Csonka Balázs párharca végig kiegyenlített küzdelmet hozott, igazságos döntetlen született. A hetes asztalon Ivan Ivanisevic és dr. Kovács Gábor végig kiegyenlített partit játszott, ötórás küzdelemben a végjátékban Kovács pontatlanul lépett, ellenfele ezt kihasználva megnyerte a meccset. 

 

Kovács egyébként kereken 30 éve játszik a Haladásban, és egyetlen mérkőzést sem hagyott ki. A nyolcas asztalon a hazaiak játékosa, Horváth Dominik tisztet áldozott a támadás érdekében, de Neugebauer Martin megtalálta a legjobb védekezőlépéseket, hárította a próbálkozásokat, és megtartotta előnyét – és megnyerte a partit. Borhy Marcell ötórás, két királyig kijátszott partin döntetlent játszott Aczél Gergellyel. A tízes táblán Kiss Attila a megnyitás után pontatlanul lépett, nagymester ellenfele, Medvegy Zoltán pedig behúzta a mérkőzést. Az utolsó előtti, 11-es táblán a korábbi olimpiai bajnok Ribli Zoltán biztos kézzel vezényelte le a középjátékot, majd minimális előnyét a végjátékban érvényesítette a vasi Nagy Bencével szemben. Az utolsó táblán a válogatott Gara Tícia ellen Lakos Nikoletta öt és fél órás meccset játszott. 

 

A Haladás VSE sakkozója jó megnyitáskezelés után gyalogot áldozott a támadás érdekében, ellenfele a végjátékban döntetlenre mentette a meccset. A Haladás VSE remekül helytállt az éllovas otthonában, a bajnokságban eddig egyetlen csapat sem szerzett öt pontot a Nagykanizsa ellen. Sőt, még ennél is több volt a meccsben, a szombathelyi csapat közel állt a bravúrhoz. Győzött: Neugebauer. Remizett: Kozul, ifj. Héra, Palac, Németh M., Ruck R., Jankovic, Borhy, Lakos. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában