Birkózás

2022.02.14. 17:31

Veréb és Ligeti is győzött - A szabadfogásúak válogatóján a Haladás végzett a csapatverseny élén

A közelgő birkózó-Európa-bajnokság szabadfogású válogatóversenyén első lett súlycsoportjában a Haladás VSE színeit képviselő Veréb István és Ligeti Dániel, valamint a csapatpontversenyben is a szombathelyi különítmény végzett az élen.

Sütő Dániel

A szabadfogásúak válogatóján a Haladás végzett a csapatverseny élén

Fotó: MBSZ/Martin Gábor

Az ESMTK otthona, a pesterzsébeti Kruj Iván Sportcsarnok adott otthont szombaton a március végi budapesti Európa-bajnokság – illetve az előtte sorra kerülő plovdivi U23-as kontinensviadal – kötött- és szabadfogású válogatóversenyének. Szombathelyről hatfős delegáció érkezett a megmérettetésre. Buday Bálint átesett a tűzkeresztségen, mivel ez volt az első versenye a felnőttek között 61 kilogrammban, ahol negyedik lett. 

 

– Számára még elég erős volt ez a mezőny, mások mellett Európa-bajnoki bronzérmessel is birkózott, úgyhogy neki még bele kell erősödni ebbe a korosztályba – értékelte Buday teljesítményét Veréb István, a Haladás VSE birkózószakosztályának vezetője. A 74 kilogrammban Nemes Bálint egy kivételtől eltekintve minden mérkőzését megnyerte. Egyetlen vereségét a már honosított orosz Kuramagomedov Murad ellen szenvedte el, győzelmeit pedig technikai fölénnyel érte el. Hegedüs Leventének sem volt egyszerű dolga 84 kilogrammban. Az Európa-bajnoki ötödik helyezettel birkózott. – Levi igazság szerint nyert: 3-3 lett a meccs vége úgy, hogy ellenfele egyetlen akciópontot sem csinált, miközben Levit csak intették – folytatta a szombathelyiek szakvezetője. 

 

– Ezzel szemben birkózónk minden pontját akcióból szerezte. Ahhoz azonban már nagyobb rutinom van, hogy elkezdjek a bírókkal vitatkozni. Reálisan nézve az ötödik helyre odaérhetett volna Levi, amit meg is érdemelt volna, mert nagyon szépen fejlődik. Míg 92 kg-ban ifj. Veréb István szépen hozta a mérkőzéseit, amelyek közül talán az első volt számára a legnehezebb, de azt követően már nem volt megállás, és végül első helyen zárt. Wittmann Kristóf 97 kilogrammban a honosítás előtt álló orosz Eb-győztes Bajcajevvel kezdett, akivel szemben alul maradt, majd két mérkőzést nyert technikai tussal és a harmadik helyen zárt kategóriájában. Ligeti Dániel 125 kilogrammban magabiztos teljesítménnyel kerekedett a mezőny fölé, így Ifj. Veréb István mellett ő is aranyéremnek örülhetett. Az összesített eredmények alapján a felnőtt szabadfogásúak csapatpontversenyében a Haladás VSE alakulata diadalmaskodott. Az Európa-bajnokságot március 28. és április 3. között rendezik Budapesten. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában