Női NB I.

2022.03.28. 10:51

A Haladás-Viktória döntetlent játszott a Puskással

A női NB I.-es labdarúgó-bajnokság 14. fordulójában a Haladás-Viktória FC gól nélküli döntetlent játszott a Puskás Akadémiával.

Pum András

Ana-Maria Vladulescu lendületesen futballozott

Forrás: Cseh Gábor

Haladás-Viktória FC–Puskás Akadémia 0-0. Haladás Sportkomplexum, 100 néző, női NB I.-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Dombi.

Haladás-Viktória: Bíró – Németh A. (Nagy D., 86.), Urbán V., Gődér, Kovács V. – Feketevíziová (Németh M., 76.), Sweatman, Varró (Kováts A., 62.), Vladulescu – Szil, Koprena (Kiss-Lantos, 62.). Edző: Székely Tibor. 

Puskás Akadémia: Pongrácz – Bokor, Szemán-Tóth, Kovács A., Tuza – Mayer, Sinka (Krascsenics P., 46.), Nagy L. (Lovász, 84.), Kovács E. – Shurina, Diószegi (Németh V., 78.). Edző: Halászi Kinga. 

 

A szombathelyi csapatban a bemelegítés során rosszul lett Herczeg Andrea, helyére Varró Veronika került a kezdőbe. Kiegyenlített játékkal teltek az első percek, egyik csapat sem tudott mezőnyfölényt kialakítani. Aztán meddő mezőnyfölénybe kerültek a vendégek, de lövéseik nem jelentettek veszélyt. A másik oldalon Koprena szabadrúgása után Gődér fejelt a léc fölé. A 24. percben pedig Sweatman szép sarkazását Szil 14 méterről, középről alig lőtte fölé. A felcsútiak valamivel többet birtokolták a labdát, de a szombathelyiek védelme jól zárt. Szünet után mezőnyben gyűrték egymást az együttesek, sok volt az eladott labda is – kevés a helyzet. 

 

A 65. percben Kiss-Lantos egyedül lépett ki, de 15 méteres lövését bravúrral védte Pongrácz. A 70. percben Mayer három védőt cselezett ki a bal szélen, betört a tizenhatoson belülre, lőtt, de a labda Gődér kezéről pattant ki – tizenegyes. A büntetőt Nagy Lili félmagasan a jobb sarok felé lőtte, de Bíró bravúrral szögletre hárított. A vendégek birtokolták többet a labdát, de a szombathelyiek támadásai veszélyesebbek voltak. A 79. percben újra Kiss-Lantos ugrott ki egyedül, de 12 méteres lövését Pongrácz védte. Jó iramú mérkőzésen a vasiaknak több ziccerük volt, a vendégek tizenegyest hibáztak. A Haladás-Viktória közelebb állt a győzelemhez. 

 

Székely Tibor: – Három-négy ziccerünk is volt, igaz, kapusunk tizenegyest védett. Nem lehetek elégedetlen a döntetlennel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában