Kézilabda

2022.03.17. 17:13

Bravúros SZoESE, nem bírt egymással a CVSE és a Kinizsi

A női NB II.-es kézilabda-bajnokság 14. fordulójában döntetlennel zárult a Celldömölk és a Sárvár csatája, idegenben gálázott a Bük, hazai pályán bukott az SZKKA. A férfiaknál a SZoESE bravúrgyőzelmet aratott Várpalotán.

Sütő Dániel

Iváncsik Gergő rendkívül hasznosan játszott, háromszor talált be

Forrás: VN-archív

Fotó: Cseh Gábor

Celldömölki VSE–Sárvárfürdő Kinizsi SE 31-31 (16-14). Celldömölk, 100 néző, NB II.-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Koronczai L., Szöllősi D.
 CVSE: Tömő – Szecsődi 5, Szuhogyi 4, Füzfa, Málovics 4, Doncsecz 6, Horváth. Csere: Balogh – Freiberger 4, Szomorkovits 8, Geiger, Szekeres, Nyári, Győrvári, Németh, Pup. Edző: Salamonné Csótár Adrienn. 
Sárvár: Varga – Vajda 1, Jenőfi 6, Barcza 13, Gerencsér 2, Cser 7, Szemes. Csere: Dávid – Horváth I., Bognár 2, Dávid, Horváth D., Németh, Soós, Győrffy. Edző: Pupp Adél. 

 

A rangadó első félidejében nem nagyon tudott mit kezdeni a sok hibával játszó Sárvár a lelkes celliekkel. Szünet után már hét góllal is vezetett a CVSE, ám a Kinizsi remek végjátékkal döntetlenre mentette a derbit. 

 

Salamonné Csótár Adrienn: – Fájó döntetlen ez, mert szinte már kezünkben volt a győzelem, rengeteg ziccert hibáztunk a hajrában. 
Pupp Adél: – Nagyon rosszul kezdtük a mérkőzést, több mint egy félidőnyi előnyt adtunk ellenfelünknek. Szerencsére a lányok a végére megrázták magukat. 

 

RKC Tapolca–Büki TK 35-44 (13-22). Alsóörs, 50 néző, NB II.-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Kőhalmi D., Schneider M. 
Bük: Büki Angyalka – Szabó Dóra 8, Marton 5, Megyeri 1, Tamási 5, Gősi 10, Tar-Pukler 9. Csere: Szűcs Ildikó – Menyhárt, Szabó Noémi 1, Szabó Réka, Kelemen, Tóth 5, Varga. Edző: Baranyai Enikő.

 

 A magas támadásszámú mérkőzésen nagyon jó védekezése és kapusteljesítménye jelentette a Bük győzelmének alapját. A BTK gyors kontráival és lerohanásaival már az első félidőben eldöntötte a két pont sorsát. 

 

Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia U22–Veszprém Pannon SE 18-35 (12-17). Szombathely, Egyetemi Sportcsarnok, 60 néző, NB II.-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Koltai D., Poller Z. 
SZKKA: Pados, Albert (kapusok), Rákos 1, Juhász 1, Németh 1, Vincze 1, Rieger, Szmolek 5, Pál K. 5, Szlámer, Lékai 2, Kasper, Pál Zs., Krilov 2. Edző: Tánczos Balázs. 

 

A szombathelyiek az első félidőben még tartották a lépést a listavezető ellen, szünet után azonban mindössze hat gólra futotta erejükből, így elkerülhetetlenné vált a súlyos vereség. 

 

Várpalotai BSK–Szombathelyi Egyetemi SE 26-27 (13-14). Várpalota, 250 néző, NB II.-es férfi kézilabda-mérkőzés, vezette: Cseszregi B., Sipos J. 
SZoESE: Szoták – Iváncsik 3, Lang 8, Salamon 4, Sótonyi 2, Horváth Ko. 3, Hertelendy 5. Csere: Heizer – Abdelrahman, Szabó 2, Császár, Horváth Kr., Vincze. Edző: Ernst Attila.

 

 Nem győzni járnak a csapatok Várpalotára, így alaposan fel kellett magát szívnia a SZoESE-nek. Ez sikerült is, hiszen a vasiak az első perctől kezdve szoros csatára kényszerítették a hazaiakat, akik a meccs nagy részében futottak az eredmény után. A hajrában már négy góllal is vezetett a SZoESE (20-24), ám a Várpalota egyenlített, fordítania azonban már nem sikerült, így a szombathelyiek örülhettek a végén, két ponttal távozhattak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában