Női labdarúgás

2022.03.30. 10:00

Haladás-Viktória: A kupadöntő kapujában állnak

A női labdarúgó Magyar Kupa elődöntőjében szerdán 17 órakor a Haladás Sportkomplexumban a Haladás-Viktória FC a Soroksár SC-t fogadja.

Pum András

A vasiak remélik, hogy a DVTK elleni meccshez hasonlóan ma is lesz okuk az örömre

Forrás: Unger Tamás

 A szombathelyi együttes a kupában két győztes mecscsen van túl. A harmadik fordulóban 3-0-ra nyert a Kész St. Mihály otthonában, majd legutóbb hazai pályán 4-0-ra verte a Diósgyőrt – így került a legjobb négy közé. Az FTC fiókcsapata, a Soroksár először a Puskás Akadémiát búcsúztatta, a rendes játékidőben 2-2-re végeztek a felek, tizenegyesekkel a dél-pestiek nyertek.

 

 A negyeddöntőben pedig 8-0-ra győztek az NB II.-es Kazincbarcika otthonában. A két csapat a bajnokságban, a tavaszi nyitányon már összecsapott egymással, Soroksáron 1-1-re végeztek a gárdák. A Haladás-Viktória FC elődje, a Viktória egyébként története során háromszor – 2008-ban 2009-ben, 2011-ben – hódította el a Magyar Kupát, azaz utoljára 11 évvel ezelőtt emelhették a magasba a serleget a szombathelyi lányok. – A kupameccs mindig más, mint egy bajnoki, de azért a legutóbbi egymás elleni mérkőzésünk alapján nagyjából tudjuk, mire számíthatunk – mondta Székely Tibor, a szombathelyi csapat vezetőedzője. 

 

– A télen érkezett edző, Dukon Béla irányításával szervezett, lelkes futballt játszanak a soroksáriak. Ennek ellenére természetesen nem lehet más célunk, mint hogy bejussunk a kupadöntőbe. A lányok fel vannak dobva, már nagyon várják a meccset. Sajnos ezúttal is lesznek hiányzóink, de a cél a győzelem. A továbbjutás egy mérkőzésen dől el, döntetlennél rögtön tizenegyesek következnek. A találkozóra a belépés ingyenes, a szurkolók a sajtólelátón foglalhatnak helyet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában