Birkózás

2022.03.08. 12:00

Ligeti és Nemes is Eb-résztvevő

Eredményesen szerepeltek a vasi birkózók a Serdülő Szabadfogású Országos Válogató Versenyen, valamint a diák I–IIes országos bajnoki döntőn. Kiderült az is, hogy a Haladás fiatal birkózója, Nemes Bálint is utazhat a bulgáriai U23-as Eb-re.

Sütő Dániel

Ligeti Dániel március végén lép szőnyegre a budapesti kontinenstornán

Forrás: NS/Földi Imre

Fotó: Földi Imre

Újabb saját nevelésű versenyzőt sikerült kijuttatnia a Haladás VSE birkózó szakosztályának olimpiai sportágban egy világeseményre. Nemes Bálint 74 kg-ban részt vehet az U23-as Európa-bajnokságon, amit a bulgáriai Plovdivban rendeznek meg március 12–13-án. Bálint junior létére tavaly megnyerte az U23-as bajnokságot, idén pedig 74 kgban második helyet szerzett a felnőtt válogatón. 

 

– Diákkora óta végignyerte a korosztályos országos bajnokságokat, tavaly pedig a nála négy évvel idősebbeket is le tudta gyűrni – fogalmazott Veréb István, a Haladás VSE birkózószakosztályának elnöke. – Idén csak felnőtt válogatót rendeztek, U23-ast nem. Kijelölték a válogatott csapatot, amelynek úgy lett tagja Bálint, hogy a felnőtt válogatón ezüstérmet szerzett. A kialakult háborús helyzet miatt az ukrán, orosz és fehérorosz versenyzők nem vesznek részt a kontinenstornán, ami növeli Bálint esélyeit. Reméljük, hogy az első ötben végez majd – bizakodott Veréb István.

 

 Március végén a felnőtt birkózók Európa-bajnokságán pedig Ligeti Dánielnek szurkolhatunk, aki 125 kg-ban indul Budapesten. Hétvégén rendezték Kiskunfélegyházán a Serdülő Szabadfogású Országos Válogató Versenyt, ahol hárman képviselték a HVSE-t, öten pedig a Kőszegi SE-t. 

 

Eredmények, fiú. 38 kg: 3. Tornai Ábel (Kőszeg). 41 kg: 3. Pusztai Dominik (Kőszeg). 57 kg: 3. Takács Arnold (HVSE). 68 kg: 2. Huszár Olivér (HVSE). 75 kg: 5. Málovits Noel (Kőszeg) és Fekete-Riha Károly (HVSE). Lány. 50 kg: 3. Pusztai Bianka (Kőszeg). 58 kg: 4. Sonfai Cintia (Kőszeg).

 

 A Kőszeg SE a somogyjádi diák I-es és a győri diák II-es országos bajnoki döntőn is képviseltette magát. Diák I-ben Tornai Ábel óriási küzdelemben 6-9-ről 10-9-re fordítva nyerte meg a bronzcsatát, míg diák II-ben Pusztai Dániel a döntőig menetelt, ám ott kikapott, így ezüstérmes pozícióban végzett. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában