Birkózás

2022.03.31. 18:22

Óriási bravúrral dobogós Ligeti Dániel a budapesti Európa-bajnokságon

A Haladás VSE klasszisa, Ligeti Dániel a budapesti birkózó-Európa-bajnokságon a szabadfogásúak 125 kilogrammos kategóriájában sérülten nyert bronzérmet.

Sütő Dániel

Alig állt a lábán, de megcsinálta – Ligeti Dániel Eb-bronzérmes lett

Forrás: Török Attila/Nemzeti Sport

Fotó: Török Attila

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a fővárosban rendezett felnőtt birkózó Eb-n a Haladás VSE birkózószakosztályának kiválósága, Ligeti Dániel a szabadfogásúak 125 kilogrammos mezőnyében szinte gond nélkül menetelt az elődöntőig, ahol az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Taha Akgüllel sajnos már nem bírt, így a harmadik helyért küzdhetett tovább.

 

 A helyosztón a szerb színekben versenyző, dagesztáni származású Magomedgadzhi Nurasulovval mérkőzött, akit február végén a hagyományos isztambuli nemzetközi viadal bronzcsatájában a hajrában elért akcióval legyőzött. A bronzmeccsen fél perc alatt egy gyönyörű akció sorozattal 4-0-ra húzott el Ligeti, majd egy rossz lépés következtében megsérült a szombathelyi birkózó, de nem kért ápolást. Ezt megpróbálta kihasználni Nurasulov, aki hiába ment előre, a Haladás versenyzője – egyre komolyabb fájdalmai ellenére – állta a sarat, és a hajrában a szerb minden lábra indulását levédve diadalmaskodott.

 

 – Nem sokan bíztak abban, hogy ez az olimpiai ciklus még hozhat nekem babért, de akik hittek, azok 100 százalékig hittek bennem – ez a bronz érem ennek az eredménye – nyilatkozta a bronzérmes Ligeti Dániel. – Nem tudom, ez hányadik hazai világversenyem, de köszönöm a szur koló imnak, hogy a sok sikertelenség után is kitartottak mellettem, és most is itt voltak, biztattak pokoli hangulatot teremtve az ellenfeleimnek. Veréb István, a Haladás birkózószakosztályának vezetője szerint akaraterejének köszönhette Dani a bronzérmet. 

 

A tréner információi szerint Ligeti combizma sérült meg. Veréb István abban bízik, hogy nem teljes, hanem csak részleges szakadást szenvedett el versenyzője. – A 34. szombathelyi érem ez a magyar csapatban, a Haladás is büszke lehet erre az eredményre – fogalmazott a szakvezető. – Dani kihozta ebből az Európa-bajnokságból a maximumot, úgyhogy elégedett vagyok a teljesítményével. A 32 éves birkózó karrierje negyedik Eb-érmét szerezte meg Budapesten. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában