Labdarúgás

2022.03.23. 10:00

Ukrán focisták Vépen - Az Illés Akadémián edzenek a fiatal játékosok

Ötvenhat fiatal és négy kísérő érkezett az ukrajnai háború elől az Illés Akadémiára. A fiatalok az akadémián edzenek, Vépen laknak, és kilátogattak a Szombathelyi Haladás és a Haladás-Viktória FC mérkőzésére is.

Pum András

Ukrán fiatalok a Haladás-Viktória meccsén

Forrás: Unger Tamás

Összesen hatvanan érkeztek Ukrajnából Szombathelyre, a menekültek ellátásáról az Illés Akadémia gondoskodik. A Dnyipróból, Kijevből és Zaporizzsjából érkezett gyermekek részére ebben a formában tud segítséget nyújtani a szombathelyi intézmény. A fiatalok egyébként a vépi szakközépiskola kollégiumában laknak. A gyerekek összesen 56-an vannak, négy kísérővel jöttek. 

 

A 13–16 éves korosztály részére edzéslehetőséget is biztosít az Illés Akadémia, illetve a Szombathelyi Haladás NB II.-es labdarúgócsapatával együttműködve a Budafok, majd a Szentlőrinc elleni bajnoki találkozóra is kilátogattak az ukrán focistapalánták. Sőt, a Haladás–Viktória FC – DVTK ellen 4-0-ra megnyert – Magyar Kupa-mérkőzésén is lelkesen szurkoltak, és rendszeresen feltűnnek az Illés Akadémia korosztályos együtteseinek mérkőzésen is. Bár jól érzik magukat megyénkben, mindannyian abban bíznak, mielőbb visszatérhetnek hazájukba. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában