U18-as válogatott

2022.03.05. 07:00

Vereség és döntetlen Georgia ellen - Több Haladás-játékos is szerepelt a meccseken

Az Oross Márton szövetségi edző vezette magyar U18-as labdarúgócsapat két felkészülési mérkőzést játszott Georgia ellen. Az elsőn kikapott, a másodikon döntetlent játszott az együttes.

Pum András

Artner Dávid kapufát lőtt

Forrás: MLSZ.HU

Fotó:

Oross Márton együttese az első mérkőzésen, Balmazújvárosban lépett pályára Georgia U18-as csapata ellen. A magyar válogatott a Simon – Kiss N., Yaakobish vili, Kállai Z., Rácz (Gruber), Jurek (Tarcson), Nagy Z., Fábián, Artner (Bakti), Deákovits, Illés (Mitring) összeállításban szerepelt. 

 

A Szombathelyi Haladás futballistái közül Artner Dávid ezen a mérkőzésen debütált az U18-as együttesben – kis híján gólt szerzett, a felső kapufát találta el. Artner kezdőként 68 percet töltött a pályán. Az Illés Akadémia fiatalja, Kállai Zalán végig a pályán volt. A meccs gól nélküli első félidőt követően a 61. percben szerzett tizenegyesgóllal dőlt el a vendégek javára. A két együttes pár nappal később, Debrecenben csapott össze. 

 

A magyar csapat a Mergl – Kaján, Lénárt, Tarcson (Mitring), Bakti Balázs, Gruber, Sipos (Kiss N.), Babós, Szijjártó (Jurek), Tóth R. (Artner), Dénes (Rácz) összeállításban futballozott. A Haladás támadója, Szijjártó Ármin a kezdőcsapat tagjaként 74 percet futballozott, Artner a 60. percben állt be. Az első félidőben a magyar együttes futballozott enyhe mezőnyfölényben. Szünet után paprikássá vált a felkészülési mérkőzés. 

 

A 66. percben a georgiai válogatott csapatkapitányát, Bagrationit második sárga lapja után kiállította a játékvezető, majd a 71. percben Khinazishvili is a kiállítás sorsára jutott. Kettős ember előnyben nyomasztó fölényben játszott a magyar csapat, kapuja elé szegezte a vendégeket, akik a végén már csak a játék tördelésére törekedtek. A helyzetek azonban kimaradtak, így nem született gól (0-0). 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában