Labdarúgás

2022.04.24. 07:00

Astra–Viktória mérkőzés - Nagy formában van a szombathelyi gárda

Az NB I.-es női labdarúgó-bajnokság 17. fordulójában a remek tavaszt futó Haladás-Viktória az Astra-Acvitec HFC-Üllő vendégeként lép pályára vasárnap 17 órakor.

Tóth Gábor

Herczeg Andrea az előző fordulóban kapuba talált

Forrás: Unger Tamás

A Haladás-Viktória nagyszerű teljesítményt nyújtott az elmúlt hetekben – még veretlen a tavasszal. Két döntetlennel nyitotta az évet, majd következő két bajnokiját megnyerte – különösen figyelemreméltó a legutóbbi, MTK ellen aratott idegenbeli 2-0-s diadal. Most már a dobogót ostromolja a jelenleg a tabella negyedik helyét elfoglaló szombathelyi alakulat. A soros ellenfél, az Astra viszont nehéz helyzetben van, utolsó előtti a tabellán, a kiesés ellen küzd, öt meccset játszott le győzelem nélkül, előző két bajnokiját elbukta – kevés gólt rúg, sokat kap. 

A Viktória már kétszer találkozott az Astrával, idegenben (3-0) és hazai pályán (2-1) is legyőzte. – A mostani NB I.-ben már sokszor borult a papírforma, bárki megverhet bárkit, ennek megfelelően készülünk a mérkőzésre – jelezte Székely Tibor, a Haladás-Viktória NB I.-es női labdarúgócsapatának edzője. – Az Astra amúgy is kellemetlen ellenfél, próbál szervezetten futballozni, rendre zártan, keményen védekezik, és kontrákból, pontrúgásokból veszélyeztet. 

Természetesen szeretnénk győzelemmel hazatérni, becsülettel dolgoztunk a héten, de tisztában vagyunk vele, hogy nagyon meg kell majd szenvednünk a három pontért. Persze a jó eredmények hatására nagyszerű a hangulat az edzéseken, az öltözőben, a csapat együtt van, a lányok motiváltak – ezért bizakodva várom az összecsapást. Arra viszont külön felhívtam a lányok figyelmét, hogy a sereghajtó Soroksárral is megszenvedtünk, kétszer ikszeltünk – az Astra elleni találkozó sem lesz egyszerűbb.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában