Úszás

2022.04.03. 20:21

Éremhalmozó SZoSI-úszók az egri kupán

A Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola úszószakosztályának utánpótláskorú versenyzői 11 éremmel, valamint számos döntős eredménnyel tértek haza a Bitskey Aladár-emlékversenyről.

VN

Bozsodi Máté brillírozott Egerben

Forrás: VN/SZoSI

A Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola úszószakosztályának 16 utánpótlás korú versenyzője vett részt az I. Eger Város Kupáján, azaz a Bitskey Aladár-emlékversenyen. A fiatal úszók hat arany-, egy ezüst- és négy bronzéremmel, valamint számos döntős eredménnyel tértek haza Egerből, ahol komoly nemzetközi és magyar válogatott versenyzők között úszhattak a szombathelyi tehetségek az idősebb korcsoportokban már előfutamdöntő-lebonyolítás rendszerben. 

 

A fiatalabbak – Csabai Janka, Magyar Adél, Milider Zselyke, Molnár Médea, Smölcz Péter Noah és Trencsér Iván – a mostani felkészültségi szintnek megfelelően szinte minden versenyszámban új egyéni csúcsra voltak képesek. Óriási előrelépések főleg gyorson és az edzésrendbe újonnan bekerülő pillangóban születtek. Szépen lépeget előre sok új egyéni csúcsot úszva – az alig idősebbek között – Boros Gergő, Göller Dóra, Molnár-Végh Bálint, Lehotay Nándi és Pozsonyi Koppány.

 

Bozsodi Máté brillírozott Egerben
Forrás: VN/SZoSI

 

Magyar Adél érett versenyzéssel két bronzérmet szerzett. Horváth Patrik nagyon öszszeszedetten úszott mind 100, mind 50 mellen. Két fantasztikus úszással egy arany- és egy ezüstéremmel zárhatta a döntőket. Péter Petra 50 és 100 méter gyorson is beverekedte magát a fináléba, miközben folyamatosan javított egyéni legjobbján. Molnár-Végh Bálint főleg 100 méter gyorson múlta felül önmagát. Pozsonyi Koppány 100 gyorson jutott a döntőbe, ahol hatalmas egyéni csúccsal zárt. Bozsodi Máté a korcsoportjához képest egészen egyszerűen Dressel-i szintű különbséggel volt jobb a rajtokban. Minden versenyszámban, amiben indult, nyert, és a győzelem egyetlenegyszer sem volt kétséges. Sikerei mellé szerzett három új klubcsúcsot is. 200 méter háton saját rekordot döntött, 100 méter gyorson az első 12 éves szombathelyi fiú, aki percen belülre került, és 50 pillangón szintén az első 12 éves fiú, aki 30 másodperc alá került.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában