Női labdarúgás

2022.04.29. 10:02

Eső mosta ezüst - Sokba került a kimaradt tizenegyes

Pum András

A Haladás-Viktória FC Magyar Kupa-ezüstérmet szerzett csapata

Forrás: Unger Tamás

A Haladás-Viktória korábban háromszor hódította el a Magyar Kupát – a negyedikre még legalább egy évet várni kell. A vasiak ugyanis a szerda esti, az Új Hidegkuti Nándor Stadionban, az ETO FC Győr elleni fináléban 1-0-ra kikaptak. Noha a zuhogó esőben vívott mérkőzésen a játék képe és a helyzetek alapján a kisalföldiek győzelme nem érdemtelen, a meccslabda a vasiak kezében volt. A második félidő elején 0-0-s állásnál Herczeg Andrea tizenegyesét a győriek ukrán válogatott kapusa, Samson hárította. 

– Az első félidőben a nagy eső miatt nehezebb volt futballozni, de mivel kiváló minőségű volt a pálya talaja és mindkét csapatot ugyananynyira zavarta az időjárás, erre semmit sem foghatok – értékelt reálisan Székely Tibor, a Haladás-Viktória FC vezetőedzője. – Úgy érzem, ennek ellenére az első félidőben jobban partnerei voltunk az ETOnak, voltak szép átmeneteink védekezésből támadásba, sikerült a labdát is birtokolnunk – majdnem, hogy egyenrangú ellenfelek voltunk. Szünet után viszont jobban, bátrabban futballozott a Győr, mi pedig elsősorban védekeztünk. Az összkép alapján tehát teljesen jogos a győriek sikere. Persze megvolt a nagy lehetőségünk, ha a második félidő elején berúgjuk a tizenegyest, akkor jó eséllyel ki tudtuk volna húzni, meg tudtuk volna nyerni a mérkőzést – ugyanis korábban sem nagyon kaptunk ki, nem vertek el bennünket. De egyáltalán nincs bennem harag Herczeg Andi iránt, ugyanis csak az hibázhat, aki odaáll a büntetőhöz. Sajnos az látszott a lányokon, hogy a kimaradt tizenegyes megfogta őket. Összességében a csapat védekezése rendben volt, viszont labdabirtoklásban, támadójátékban jóval többet kellett volna nyújtanunk. Hiányoztak az üres területekre belőtt labdák. 

– Egy döntőbe bejutni mindig óriási eredmény, ott kikapni pedig csalódás – folytatta Székely. – Azon kell dolgoznunk, hogy ha legközelebb is eljutunk idáig, meg is nyerjük a meccset, jobban bírjuk a tétet, merjünk bátran focizni. De a legfontosabb, hogy még tovább fejlődjünk, menjünk tovább azon az úton, amelyiken elindultunk. Még nem vagyunk kész csapat. A hajrában a román válogatott csatár, Ana-Maria Vladulescu súlyosnak tűnő sérülést szenvedett, hordágyon vitték le a pályáról. A játékos combsérülést szenvedett. 

– Elsőre nagyon megijedtünk, hogy Ana súlyosan megsérült – jelezte a vezetőedző. – Még a fővárosban bevitték a kórházba, az első vizsgálatok után bizakodóak vagyunk, az ultrahangos vizsgálat nem mutatott ki semmi komolyat – persze teljesen nyugodt akkor leszek, ha Szombathelyen is megvizsgálják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában