Eredményesen szerepeltek

2022.04.06. 08:26

Fallabda: ob az egyetemistáknak

Két év szünet után rendezték meg ismét az egyetemista fallabdázók országos bajnokságát, amelyen nagyszerű szombathelyi sikerek születtek.

Tóth Gábor

A szombathelyi különítmény. Balról Sebes Patrik, Nagy Sára, Nagy Simon és Sákovics Péter

Forrás: ELTE SEK

 Az erőpróbának a budapesti City Squash Club adott otthont, közel 60 sportoló nevezett. A profik kategóriájában mind a női, mind a férfiszámban szombathelyi győztest avattak, Nagy Sára és Nagy Simon személyében – mindketten négy mérkőzést nyertek. Az ELTE SEK két jáki diákja ezzel kvalifikálta magát az őszi egyiptomi világbajnokságra. A rendkívül színvonalas profi mérkőzések mellett az amatőrök is szóhoz jutottak. 

 

Itt állt rajthoz Sebesi Patrik az ELTE SEK testnevelés–gyógy testnevelés szakos hallgatója is, aki négy mérkőzésből kettőt megnyert, kettőt elveszített, és a 11. helyen zárt – ami jó eredménynek számít annak tükrében, hogy ez volt pályafutása első fallabdaversenye. Idén először vehettek részt az országos bajnokságon az egyetemek oktatói, dolgozói. 

 

A Savaria Egyetemi Központot Sákovics Péter mestertanár képviselte, aki a hatfős mezőnyben második lett. Négy mérkőzést megnyert, a döntőben viszont alulmaradt nála 20 évvel fia talabb ellenfelével szemben. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában