Győzelmet szalasztottak el

2022.04.24. 20:50

Idegenben ikszelt a Viktória gárdája

Az NB I-es női labdarúgó-bajnokság 17. fordulójában a Haladás Viktória az Astra vendégeként játszott döntetlent – 2-2 lett az eredmény.

Feketevíziová Tímea kétszer is kapuba talált

Forrás: Unger Tamás

Fotó: Unger Tamás

A jó formában lévő Viktória még veretlen a tavasszal, előző két bajnokiját megnyerte, a dobogót ostromolja, és bejutott a Magyar Kupa döntőjébe. Az Astra viszont utolsó előtti a tabellán, a kiesés ellen küzd, öt meccset játszott le győzelem nélkül, két vereséggel hangolt a vasiak elleni derbire. 

Astra-Activtek HFC-Üllő–Haladás Viktória 2-2 (1-1). Üllő, NB I-es női labdarúgó- mérkőzés, vezette: Alafi B. 
Astra: Farkas (Török) – Romzis, Gelb, Kós (Csizi), Szakonyi – Klostermann, Árvay, Vidács, Dencz (Pap) – Erdész, dr. Tatai. Edző: Király Bianka. 
Viktória: Bíró – Németh A., Gődér, Balogh, Novák – Herczeg (Szil, 46. – Németh M. 85.), Koprena (Sweetman, 46.), Urbán – Vladulescu, Nagy V. (Nagy D., 70.), Feketevíziová. Edző: Székely Tibor.
 Gól: Kós (11.) Gelb (76.), ill. Feketevíziová 2 (41., 47.). 

11. perc: Egy hátul elrontott passzra csapott le a hazaiak játékosa, Kós, és futtából, közel 20 méterről átemelte a labdát a kapus felett (1-0). 
41. perc: Koprena indította remek passzal a bal szélen megiramodó Feketevíziovát, aki ügyesen vette át a labdát, kapura tört, majd szépen kilőtte a hosszú alsó sarkot (1-1). 
47. perc: Feketevíziová ezúttal jobbról lépett ki, tisztára játszotta magát, lefutotta a védőjét, majd szépen emelt a menteni igyekvő kapus fölött a hálóba (1-2). 
76. perc: Egy jobb oldalon futó ellentámadást nem tudott levédekezni a Viktória, a centerezés végén pedig Gelb bevetődve, közelről sodorta a kapuba a labdát (2-2). 

A Viktória jól kezdett, magához ragadta az irányítást, mezőnyfölényt harcolt ki. Mégis a hazaiak jutottak vezetéshez, egy védelmi megingást büntetve – ezenkívül az egész első félidőben nem is igen jártak a szombathelyi 16-os környékén… A vendégek nem roppantak meg a góltól, a játék képe alapján megérdemelten egyenlítettek. Az Astra szervezett, mély védekezését azonban nemigen sikerült feltörni, a gólt eredményező helyzeten kívül csupán néhány átlövésig, beívelésig jutottak a vasiak.

 Fordulás után is lendületben maradt a Viktória, gyorsan megszerezte a vezetést. A meccset azonban nem tudta eldönteni, mert többek között két komoly ziccert is elpuskázott – amiért járt a büntetés. Egyetlen kósza kontráját ugyanis gólra váltotta az Astra. A hajrát még megnyomta a Viktória, de már nem tudta kicsikarni a győzelmet – amit a játék képe alapján bőven megérdemelt volna.

Eredmények: FTC–Puskás A. 6-0, DVTK–Győr 3-3, MTK–Soroksár 4-0. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában