Karate

2022.04.26. 08:00

Két vasi érmes helyezés a karatésok országos bajnokságán

Az elmúlt hétvégén rendezték meg a WKF Karate Magyar Bajnokságot – a Vas megyei,szombathelyi színeket a „Leo” Karate-do SE képviselte három sportolóval.

Tóth Gábor

Sipos Júlia, Gál Róbert edző és Káldi Kevin

Forrás: VN/Leo Karate

A rangos erőpróbának az UTE Jégcsarnok adott otthont. A versenyen a karatékák kezdő, középhaladó és haladó csoportokban mérhették öszsze tudásukat. Az eseményen 45 klub képviseltette magát. A 8-9 éves korosztályban kezdő kategóriában kata (formagyakorlat) versenyszámban Káldi Kevin a dobogó harmadik fokára állhatott. Kumite (küzdelem) versenyszámban a hétfős mezőnyben első meccsén alulmaradt rutinosabb ellenfelével szemben, így nem küzdhetett tovább. A 10-11 és 12-13 éves összevont korosztályban szintén a kezdő kategóriában, kumitéban Sipos Vencel indult, aki a bronzmeccsen alulmaradt, így az ötödik helyen végzett. 

Kumitéban először tette próbára magát, rutintalansága miatt nem sikerült érmet szereznie. A 12-13 éves lányoknál, kezdő korcsoportban katában Sipos Júlia az elődöntőig menetelt, ahol végül kikapott, így a folytatásban harmadik helyért küzdhetett, a bronzmérkőzésen viszont magabiztosan szerezte meg az érmet. Kumitéban pedig a negyedik helyen zárt. – Ez volt tanítványaim első nagy versenye, ami remek alkalom volt a tapasztalatszerzésre. Továbbá a két dobogós helyezés remélhetőleg még nagyobb lendületet ad a gyerekeknek – összegzett Gál Róbert edző. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában