Női labdarúgás

2022.04.27. 12:00

Kövesse velünk élőben a Magyar Kupa-döntőt, Haladás-Viktória - ETO FC Győr

A női labdarúgó Magyar Kupa döntőjében szerdán 17.45-ös kezdéssel (Tv: M4 Sport) az Új Hidegkuti Nándor Stadionban a Haladás-Viktória FC az ETO FC Győr ellen lép pályára. Kövesse nálunk a mérkőzés alakulását!

vaol.hu

A két csapat legutóbbi bajnokiját a vasiak 2-0-ra nyerték

Forrás: Unger Tamás

Haladás Viktória-ETO FC Győr mérkőzés percről percre:

Haladás Viktória-ETO FC Győr 0-1

Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion. Vezeti: Sipos Katalin (Bizderi Nikolett, Szabó Laura Emerencia)

Haladás: Bíró - Novák, Gődér, Szil, Urbán, Feketevízi, Herczeg, Vladulescu, Balogh H., Németh A., Sweatman. Vezetőedző: Székely Tibor

ETO: Samson - Öreg, Kovács L., Nagy F., Savanya - Süle D., Luijks, Rácz Zs. - Cameron, Vida, Németh L. Szakmai vezető: Dörnyei Balázs

Gólszerző: Nagy Fanni (60.)

Percről percre

90+6. perc: Cameront szereli Sweatman a szögletzászló környékén, aztán Sipos Katalin lefújja a kupadöntőt. 

90+3. perc: Németh L. helyére Fél A. áll be. Nagy F. is elhagyja a pályát, őt Fél P. váltja.

90+2. perc: Cameron lövését védi bravúrral védi Bíró.

90+1. perc: Öt perc a ráadás. 

87. perc: Hordágyon hagyja el a pályát Vladulescu. Nagy Dorottya áll be a helyére.

85. perc: Vladulescu kap indítást a leshatáron, de a sprint közben megsérül. Ápolni kell őt. 

76. perc: Feketevízit Németh Mirtill váltja a Haladásnál.

68. perc: Labdát veszít az ETO a saját térfelén.

66. perc: Vida nem tudja folytatni, Sali Rebeka áll be a helyére.

64. perc: Cserél a Haladás: Szil helyére Nagy Vanessza, Herczeg helyére pedig Koprena jön. Cserél az ETO is, Öreg helyett Korsun folytatja. 

60. perc: Vezetnek a győriek. Cameron fejjel csúsztatja tovább a labdát a legutóbbi sarokrúgás után, Vida a védője mellett elesik a hosszú oldalon, de a labda így is Nagy Fanni elé kerül, aki hét méterről, középről jobb lábbal félmagasan a kapu jobb oldalába lő. Az eredmény: 0-1 

57. perc: Németh Loretta 26 méteres szabadrúgása egy méterrel száll el a felső léc fölött.

55. perc: Győri szöglet után Kovács L. a feje fölött húzza a labdát a kapu előterébe, Bíró jó ütemben lép ki a kapujából, és Vida elől kiüti a labdát, a kipattanót tíz méterről Nagy F. íveli nem sokkal az - immár üresen álló - kapu fölé. 

51. perc: Herczeg a jobb alsót célozza meg a tizenegyessel, Samson számít erre, és kiüti a labdát!

50. perc: Tizenegyest rúghat a Haladás. Savanya felkarjára pattant a labda egy szöglet után.

46. perc: Rögtön egy sikertelen Győri helyzettel folytatódik a kupadöntő, Cameron fejeli a labdát az ötösről Bíró kapuja fölé.

A két csapat védekezése jól működött az első negyvenöt percben, így a kupa sorsáról a második félidő dönt majd. Ha akkor is döntetlen lenne az eredmény, akkor büntetőpárbaj következik.

45+2. perc: Vége az első félidőnek

45+1. perc: Egy perc a ráadás. Luijks balról érkező beadását Cameron fejeli kapu mellé.

44. perc: Cameron 15 méterről tesz egy próbát egy erős lövéssel, de szerencsére Bíró a bal alsó elől bravúrral üti szögletre a labdát.

34. perc: A Haladás első szöglete nem volt veszélyes az ETO számára, de a kifejelt labdát Urbán újra beívelheti. Kicsit hosszú a labda, így kirúgással jöhet a Győr.

33. perc: Vladulescu jut el az ETO kapujáig egy felívelés után, Savanya ér oda, és tisztáz szögletre.

31. perc: Sajnos jó ideje a Haladás térfelén zajlik a játék, a győriek folyamatosan mozgásban tartják a labdát a mi oldalunkon. Kijelenthető nagyon stabil a Haladás védelme

24. perc: Jobb oldali győri szöglet után Kovács L. lövése megpattan Vladulescun, így lesz igazán veszélyes, ám a léc alá hulló labdát még időben megfogja Bíró Barbara, a Haladás Viktória kapusa.

23. perc: Luijks lövi a labdát kapu fölé 17 méterről. A Németh Lorettával a lövés előtt ütköző Balogh Henriettát ápolni kell. 

19. perc: Jobb oldali győri szabadrúgás után helyzetbe kerülne az ETO, de egy védőről szögletre pattan a labda.

18. perc: Cameron távoli kísérlete elszáll a Haladás kapuja felett.

11. perc: Az eső zuhog, helyzet még nem nagyon alakult ki egyik kapu előtt sem.

1. perc: Fekete mezben a szombathelyi, fehérben a győri együttes. A mérkőzést az ETO kezdi. 

 

Előzmények:

Tíz év után játszik ismét Magyar Kupa-döntőt az egyébként kétszeres magyar bajnok Haladás-Viktória FC. A vasiak legutóbb 2012-ben Balatonfüreden az Astra ellen vívtak finálét, amit 2-1-re elveszítettek. Az előtte lévő négy döntőből viszont hármat is megnyertek. 2008-ban WHC Viktória néven az MTK-t verték 3-2-re, 2009-ben Viktória FC-ként a Győri Dózsát 2-1-re, míg 2011-ben az MTK-t győzték le 1-0-ra. Érdekesség, hogy valamennyi döntőben pályára lépett az a Rácz Zsófia, aki most éppen a szerdai ellenfél Győr együttesét erősíti. 


Az ETO egyszer, 2017-ben jutott a fináléba, akkor az FTC 6-0-ra nyert ellene. Ami a mostani sorozatot illeti, a vasiak a nyolcaddöntőben a Kész-St. Mihály otthonában nyertek 3-0-ra, a négy közé jutásért a Haladás Sportkomplexumban 4-0-ra verték a Diósgyőrt, az elődöntőben – szintén Szombathelyen – a rendes játékidőben 1-1-re végeztek a Soroksárral, tizenegyesekkel 2-1-re nyertek a szombathelyiek. Az ETO az első körben Hatvanban nyert 6-0-ra, majd Újpesten szintén 6-0-ra, a döntőbe jutásért a Rába partján 2-1-re verte a címvédő FTC-t. Mindkét csapatban több olyan játékos is szerepel, akik korábban szerdai ellenfelüket erősítették, a vasiaknál Gődér Brigitta és Feketevízi Timea, a győrieknél pedig Rácz Zsófia mellett Németh Loretta és Öreg Cintia futballozott anno a Viktóriában. A két csapat utoljára április 2-án csapott össze a bajnokságban, akkor a szombathelyiek 2-0-ra nyertek. 


– Nagyon örülünk, hogy döntőt játszhatunk, a lányok megdolgoztak ezért a lehetőségért – mondta Székely Tibor, a Haladás-Viktória vezetőedzője. – A hétköznapokon ezért dolgoztunk, hogy ilyen mérkőzést vívhassunk. Remek a hangulat, a játékosok alig várják már, hogy „színpadra” léphessenek. Egy nagyon jó csapat ellen játszunk, hiába nyertünk legutóbb ellenük bajnokin, abból az összecsapásból nem lehet kiindulni. Szép edzői feladat számomra is, hogy tiszták legyenek a fejek, ne pörögjenek túl a lányok, higgadtan döntsenek egy-egy szituációban. Jómagam sem vettem részt edzőként kupadöntőn, ez lesz az első finálém. Szeretnénk a Viktória múltjához méltó módon szerepelni a döntőben. Néhány játékosom sérüléssel bajlódik, de remélem, tudják vállalni a játékot. 


Az MLSZ mindkét gárda igazolt fiatal játékosai számára 300-300 tiszteletjegyet biztosított. A szombathelyieknél 250 belépő már elfogyott, a fiatal női akadémisták a helyszínen drukkolnak majd – két különbusz is megy az akadémiáról. A Haladás-Viktória FC csapatbusza pedig délben indul, a gárda útközben Gyirmóton ebédel, s a meccs előtt két órával, 15.45-kor érkezik az Új Hidegkuti Nándor Stadionba. A szombathelyiek feketében, a győriek fehérben lépnek pályára. Döntetlennél egyből tizenegyesek következnek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában