Bajnokság

2022.04.05. 09:00

Nyolc góllal győzött az AVUS

Az OB I/B-s vízilabda-bajnokság 20. fordulójában az AVUS a papírformát érvényesítve nyolc találattal verte az Oázis SC-t.

Pum András

Hajmási András egy gólt szerzett

Forrás: Cseh Gábor

 AVUS–Oázis SC 15-7 (5-2, 3-3, 3-1, 4-1). Szombathely, OB I/B-s vízilabda-mérkőzés, vezette: Pintér, Veilandics. AVUS: Horváth D. – Csaba 3, Németh L., Szabó B. 1, Landherr 1, Sági, Kurucz 3. Csere: Kovács B., Makarenko 2, Hajmási 1, Juhász S., Baranyai, Berényi 1, Pónya 1, Kovács K. 2. Edző: Zoufal Norbert. Oázis: Pápai – Békési, Diaz, Csutorás Barna 2, Csutorás Bence 1, Gergely 1, Dolnay. Csere: Nagy A. 1, Kovács M., Jakab, Matesz, Kohári 2. Edző: Szabó Gábor.

 

 A harmadik helyen álló AVUS és a sereghajtó Oázis összecsapásának egyértelműen a hazaiak voltak az esélyesei. Ennek ellenére több mint négy percet kellett várni az első Aligátor-gólra. Aztán sorban jött a többi találat is, rövidesen már 4-0-ra vezettek a szombathelyiek. Az első negyed végén 5-2-es vasi vezetést mutatott az eredményjelző-tábla. 

 

A második negyedben is tartotta előnyét a hazai csapat, bár a lelkesen játszó vendégek minden tőlük telhetőt megtettek – de látszott a két gárda közötti minőségi különbség. 

 

A harmadik negyed 8-5-ös hazai vezetésről indult. A vasiak aztán fokozatosan elhúztak, sorban lőtték góljaikat, így az utolsó negyedre gyakorlatilag el is dőlt a mérkőzés (11-6). A szombathelyiek azonban az utolsó negyedet is igyekeztek komolyan venni, és 15 gólig meg sem álltak. A végeredmény: 15-7. A gólerősen játszó aligátorok ilyen arányban is megérdemelten nyertek, nem volt egy súlycsoportban a két együttes. 

 

Az AVUS legközelebb szombaton az éllovas KSI otthonában szállt volna vízbe, ám a találkozót elhalasztották.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában