Nehéz volt a terep

2022.04.04. 10:00

Történelmük legnagyobb sikerét érték el a szombathelyi tájfutók

Ezüstérmet szerzett az Alpokalja SK csapata az országos tájfutó bajnokságon.

Pum András

Zöldben a vasiak. Balról: Szalay Levente, Bognár Zoltán, Gyenizse-Nagy Balázs

Forrás: VN/Juhász Júlia

Gödöllőn rendezték meg az országos csapatbajnokságot, mely az első bajnokság volt az idényben. Vas megyéből a szombathelyi Alpokalja SK képviseltette magát, mégpedig serdülő, junior és felnőttcsapatokkal. A terepről előzetesen annyit lehetett tudni, hogy szintes, meredek oldalakkal tarkított és sok a „zöld”, a nehezebben futható, bozótosabb erdő. 

 

A felnőtt férfiaknak jelentősen meg kellett dolgozni a sikerért: a háromfős csapatok 12, 15 és 17 kilométeres pályákat teljesítettek. Az Alpokalja SK Gyenizse-Nagy Balázs, Bognár Zoltán, Szalay Levente összeállítású csapata remek formát mutatva, jól versenyezve ezüstérmet szerzett. A hosszú pályát teljesítő Szalay Levente a közel kétórás idejével mindössze másfél perccel maradt le a jelenleg legjobb magyarnak tartott Bakó Áron mögött, ezzel pályáján másodikként érkezett a célba. 

 

Az Alpokalja ezzel az ezüstéremmel történetének legszebb sikerét érte el, de a megye sportja szempontjából is mérföldkő az eredmény: felnőttcsapat utoljára harminc éve állt dobogón. A juniorok között az Alpokalja Marosi Ákos, Molnár Péter, Jámbor Zsigmond összeállítású csapata negyedikként végzett, a serdülő fiúk pedig a pontszerző nyolcadik helyen végeztek. A versennyel egy időben rendezték a szeniorok hoszszútávú országos bajnokságát, ahol a Haladás VSE színeiben versenyző McCarthy Bernadett a 40-es kategóriában ezüstérmet szerzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában