Labdarúgás

2022.04.25. 07:01

Vas megyei foci: hét gól szerzett a Király, ötöt a Sárvár, a CVSE nyerte a rangadót - fotók

A megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság 25. fordulójában magabiztos győzelmet aratott a Király SE, a listavezető Sárvár pedig a Lukácsházán lépett túl könnyedén. A rádóciak hősies küzdelemben szereztek fontos három pontot a Bük ellen hazai pályán.

Tóth Judit

Forrás: Cseh Gábor

Király SE–Vasvár VSE 7–0 (4–0). Szombathely,  70 néző, vezette: Rácz P.
Király: Horváth A. – Szalay, Auer, SUBICZ (Czingráber), Kudron (Tamás), NÉMETH G. (Vargyas), Kiss K. (Takács), HALMOSI, Németh D. (Baranyai), VIGH, SCHIMMER. Edző: Hegyi László.
Vasvár: Tóth K. – Bíró, Varga A. (Nagy J.), Horváth A. (Schermann), Berta, Vincze, Elekes (Czövek M.), Dávid (Sipos), Réfi, Pálla, Czövek L. (Gotthárd). Edző: ifj. Sziffer István.
Gólszerzők: Halmosi (3), Takács, Vargyas, Subicz, Schimmer.

Magabiztos győzelmet aratott a Király SE, a szombathelyiek minden tekintetben ellenfelük fölé nőttek, ez gólokban is megmutatkozott. 

Kőszegi Lóránt FC–Körmendi Football Club 1–1 (0–1). Kőszeg, 200 néző, v.: Vass I.
Kőszeg: Németh M. – Lintner, Kovács D., Fehér A., Csuka, Szabella (Szűcs), Németh O. (Rácz), Prán, Németh A., Rákhely, Fehér D. Edző: Őri Gábor.
Körmend: Balogh Á. – Buti, Karvalics (Bita), Köntés, Sály (Lakosi), Majtényi, László, Horváth N., Sipos, Osvald, Zsoldos. Edző: Kurucz Ádám.
Gólszerzők: Szűcs, ill. Karvalics.

A nagy gólok mérkőzésén gyenge mezőnyjátékot produkáltak a csapatok. A felázott, mély talajú pálya sem segítette a folyamatos játék kialakulását. A leleményesebb vendégek a hazai védelem asszisztálása mellett, egy páros akció során szépségdíjas találattal szereztek vezetését.

A második félidőben a hazai csapat nagyobb sebességre kapcsolt. A labdát többet birtokolták a kőszegiek, de a kapura kevésbé voltak veszélyesek. A körmendiek szórványos ellentámadásokat vezettek, szintén veszélytelenül. A hajrában a hazaiak erőfeszítései góllá értek. Szűcs szépségdíjas találattal egalizált, beállítva ezzel a mérkőzés egészét tekintve igazságos döntetlent.

Jánosháza VSE–Szentgotthárdi VSE 0–3 (0–1). Jánosháza, 100 néző, v.: Németh T.
Jánosháza: Pethő – Péter, Szabó T., Virág, Binder (Szép, Vágusz), Laczi, Büki (Palkovits), Nagy B., Balázsi, Székács, Horváth Sz. Edző: Vágusz Arnold
Szentgotthárd: Kapui – Fábián, Papp V. (László), Komáromi (Kovács T.), Báger, Dancsecz, Laczó (Holecz), Gécsek, Sulics, Sipos (Korpics), Gyécsek. Edző: Robert Kercmar

A több sebből vérző hazaiak enerváltan játszottak, így a Szentgotthárd megérdemelt győzelmet aratott idegenben. 

Répcelaki SE-Sport36–Haladás VSE - Zanati SE 0–0. Répcelak, 120 néző, v.: Talabér N.
Répcelak: Kovács D. – Tóth D., De Paula, Szabó D., Verasztó (Németh B.), Ódor, Sipos, Horváth T., Rácz, Prystupa (Tar), Szabó A. Edző: Balassa Péter.
Haladás: Luisser – Buzás, Nagy B., Simon (Németh E.), Pap, Perger, Németh G. (Hende), Iván, Péter, Baumgartner, Varga Cs. Edző: Szenczi Imre.
Kiállítva: Ódor (87., Répcelaki SE-Sport36).

Taktikus mérkőzésen csak a helyzetekig jutottak a felek. A  mérkőzés elején mindjárt magához ragadta a kezdeményezést a Haladás. A vendégek sok passzos játékkal próbáltak támadásokat kialakítani, míg a Répcelak védekezett, és a megszerzett labdákból igyekezett támadásokat építeni. A hazai védelem jól állta a Haladás támadásait. Az első játékrész végén egy szögletet követően alakult ki az első vendég lehetőség, de a rövidre érkező labdát a bal kapufa mellé lőtte a vendégek támadója. A pályán kulturált, taktikus focit láthatott a publikum, ami nem párosult látványos játékkal, kevés helyzet adódott a kapuk előtt. A vendégek irányítottak, a hazaiak pedig jól védekeztek, így a második félidőre maradt a döntés. A szünet után is a vendégek irányították a játékot, de ez nem jelentette azt, hogy az történt a pályán, amit ők akartak, sőt a Répcelak taktikája tűnt eredményesebbnek. Ennek ellenére gól ebben a felvonásban sem esett, így a csapatoknak be kellett érniük a pontosztozkodással. 

Schott Lukácsháza SE–Sárvár FC 0–5 (0–3). Lukácsháza, 70 néző, v.: Boda Gy.
Lukácsháza: Bán – Kondics (Halász), Rozmán, Németh Cs., Lengyel, Vörös, Osztrosits, Gugcsó, Németh N., Németh R., dr. László. Edző: Mitterstiller Csaba.
Sárvár: Velladics (László) – Kovács Bá. (Fülöp), Ódor (Tóth L.), Illés (Csákvári), Potyi, Czöndör, Fider, Tokaji, Horváth A., Kovács Be., Szemes (Takács). Edző: Haraszti Zsolt.
Gólszerzők: Ódor (2), Tokaji, Czöndör, Potyi.

A listavezető Sárvár együttese látogatott Lukácsházára. A vendégek bajnokesélyeshez méltón, esélyt sem hagyva a házigazdának, megérdemelt, magabiztos győzelmet arattak, és begyűjtötték a három pontot idegenben. 

Vép VSE–CVSE-Vulkánfürdő 0–3 (0–2). Vép, 150 néző, v.: Kondor T.
Vép: Bezdi B. – Németh Á. (Takács Á.), Czeglédi, Bezdi Sz. (Berta), Illés (Török), Szijártó, Szalai (Viszket), Auer, Varga B., Balikó, Takács M. Edző: Simon Miklós
CVSE: Osvald – Marsai Mi. (Horváth E.), Enyingi (Gábor), Göntér, Szuh, Szabó R., Marsai Má., Gorácz (Tóth D.), Keszei T. (Szabó K.), Galovich, Keszei R. Edző: Kovács Balázs
Gólszerzők: Szuh, Szabó R., Marsai Mi.

A mérkőzést a vendég csapat kezdte jobban, egy védelmi megingást követően a Celldömölk meg is szerezte a vezetést. A továbbiakban inkább mezőnyben folyt a játék, ám a vendég együttes a második helyzetét is gólra váltotta. A fordulás után mezőnyben javult a hazaiak játéka, de újabb gólt megint a CVSE szerzett, ezzel el is döntötte a három pont sorsát.

Egyházasrádóci SE- Büki TK 4–1 (2–1). Egyházasrádóc, 100 néző, v.: Szabó I. Z.
Egyházasrádóc: Gáspár – Varga Á., Vilics, MOLNÁR L., MOLNÁR I., NÉMETH K., Kenesei, Mészáros, Molnár G. (Horváth V.), SZENDRŐDI, Krajczár. Edző: Simon Attila.
Bük: Németh T. (Wágner) – Czirók (Horváth Á.), Kovács Z. (Tóth K.), Németh G., Czingráber, Csonka (Tóth B.), Schimmer, Komálovics, Németh Z., Németh J., Gábriel. Edző: Marton Róbert.
Gólszerzők: Mészáros (2), Molnár I., Varga Á., ill. Németh G.

A vendégek kezdték jobban a mérkőzést, már az első percben előnyhöz jutottak, de az ezer sebből vérző, betegségekkel küszködő egyházasrádóciak megfordították a mérkőzést, és megérdemelt győzelmet arattak. 

Vasi Bádogos Kft. Táplán SE–Rábapatyi KSK 4–2 (2–1). Táplánszentkereszt, 100 néző, v.: Rácz P.
Táplán: Gyécsek – Németh B. (Balikó B.), Farkas G., Vidák, Gombos (Balikó M.), Gyurcsányi, Polyák, Manganelli A., Polgár, Manganelli Zs., Markó (Varga R.). Edző: Borbás János.
Rábapaty: Király – Csonka, Balhási, Dugovics, Vajda, Csupor, Németh Z. (Németh G.), Illés, Piros, Varga L., Könczöl. Edző: Nagy Dániel.
Gólszerzők: Vidák (2), Balikó B., Németh B., ill. Illés (2).

A Táplán korán előnyhöz jutott, de hamar egalizált a Rábapaty. Az első játékrész hajrájában ismét vezetést szerzett a házigazda, így előnnyel mehetett pihenni a szünetre. A második felvonásban sokáig kellett várni a gólra, végül a vendégek találtak be a 78. percben. A végjátékban rátett egy lapáttal a hazai egység, és két újabb góllal bebiztosította győzelmét. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában