Labdarúgás

2022.05.08. 07:00

A Balaton-parton lép pályára a Haladás

A labdarúgó NB II. 36. fordulójában vasárnap 17 órai kezdettel a Szombathelyi Haladás a Siófok otthonában lép pályára.

Pum András

Kállai Kevin jó formában futballozik

Forrás: Cseh Gábor

Az ötödik Siófok jól szerepel tavasszal, 15 bajnokijából mindössze hármat veszített el, legutóbbi négy meccséből hármat megnyert, egy döntetlent játszott. Domján Attila vezetőedző együttese tehát jó formában várhatja a Haladás elleni találkozót. A Balaton-partiaknál két korábbi szombathelyi futballista, Jagodics Márk és Szakály Attila is szerepel. Ősszel a Siófok 2-1-re nyert a Haladás Sportkomplexumban. Ami az egy hellyel hátrább álló Halit illeti, az utolsó három mérkőzésen először hazai pályán 1-0-ra legyőzte a Diósgyőrt, majd 0-0-ra végzett Csákváron, hétfőn pedig szintén gól nélküli döntetlent ért el Szombathelyen a Vasas ellen. Tehát már három bajnoki óta érintetlen a vasiak hálója. A Siófok 58, míg a Hali 51 pontot gyűjtött eddig, azaz egy esetleges szombathelyi sikerrel a zöld-fehérek négy pontra megközelítenék a Siófokot. 

– Az utóbbi hetek játéka és eredményei alapján elmondhatjuk: kezdünk vis - szatérni ahhoz, ami ősszel jól működött– mondta Németh Szabolcs, a Haladás vezetőedzője. – A srácok az edzéseken is jól dolgoznak, érzik, látják, van eredménye a befektetett, fegyelmezett munkának. A Siófok jó, egységes, szervezett csapat, mernek futballozni és a támadójátékuk is veszélyes. Egyáltalán nem véletlen tehát a jó tavaszi szereplésük. Ettől függetlenül győzni szeretnénk vasárnap. Sajnos vannak sérültjeink, ezért a héten több fiatal is velünk edzett. Úgyhogy még képlékeny az utazó játékoskeret. A vasiakhoz kapcsolódó hír, hogy az MLSZ Fegyelmi Bizottsága a hétfői Haladás– Vasas bajnokin elhangzott szurkolói rigmusokért és pirotechnikai eszköz használatáért egymillió forintra büntette a Szombathelyi Haladást. A forduló további párosítása. Vasárnap, 17.00: ETO FC Győr–III. kerületi TVE, Nyíregyháza–Békéscsaba, Csákvár–Budaörs, Vasas– Szentlőrinc, Kecskemét–Tiszakécske, Szolnok–Dorog, Pécs–Szeged, Ajka–Budafok. Hétfő, 20.00: Diósgyőr–Budafok. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában