Diáksiker

2022.05.16. 13:32

A Nagy Lajos gárdája nyerte a diákolimpiát - A hermanosok a 11. pozícióban végeztek - fotók

A legjobb középiskolás lány focisták diákolimpiai országos döntőjében a Nagy Lajos Gimnázium csapata diadalmaskodott a budaörsi és a székesfehérvári alakulatot megelőzve.

Sütő Dániel

Forrás: Cseh Gábor

Közel kétszáz középiskolás lány részvételével zajlott a hétvégén a legnagyobbak Diákolimpia országos döntője Szombathelyen. A tornát a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) megbízásából a Vas Megyei Diáksport Egyesület szervezte. A korosztály érettségi kötelezettségei kicsit átírták az eredeti résztvevői listát, néhány csapat helyett a megyék második helyezettjei vehettek részt a szombathelyi országos döntőn. A mérkőzéseknek a Király Sportlétesítmény adott helyet.


Vas megyét a Nagy Lajos Gimnázium és a Herman Ottó Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Technikum képviselte. A csoportmérkőzések során három meccséből mindhármat megnyerte a Nagy Lajos csapata, míg a Herman a maga ötös kvintettjében négy találkozón hat pontot gyűjtve a haramdik helyen végeztek. A keresztjátékban a Nagy Lajosnak a csornai Hunyadi János Technikum sem okozott problémát, 8-1-gyel jutott tovább Szeltner Anita együttese. A hermanosok viszont 5-3-ra kikaptak a debreceni Balásházy János Gyakorló Technikumtól, így a 11. pozícióért harcolhattak tovább.
Az elődöntőben a szombathelyi Nagy Lajos Gimnázium, a székesfehérvári Árpád Technikum, a budaörsi Illyés Gyula Gimnázium, valamint a veszprémi Táncsics Mihály Technikum volt érdekelt. Az NLG gárdája fél tucat gólt lőve a fehérváriaknak, 6-0-ás kiütéses győzelemmel masírozott a döntőbe. A Herman sem finomkodott, 12-0-ás sikert aratott keszthelyi ellenfelével szemben, így 11. lett.
Az igazi nyári kánikulában zajló torna szoros végjátékkal zárult. A döntőben a helyi Haladás-Viktória FC-re támaszkodó Nagy Lajos csapata végül 2-1-re diadalmaskodott a budaörsi gárda ellen, elhódítva ezzel a bajnoki címet.
– Le a kalappal a lányok előtt! – nyilatkozta Szeltner Anita testnevelő. – Mindezt úgy érték el, hogy szombaton nem is volt cserénk, mivel a csapat néhány tagjának bajnoki meccse volt, ők csak vasárnap reggel csatlakoztak keretünkhöz. Mindenki odatette magát, kihozták magukból a lányok a maximumot.
A bajnokcsapat tagjai: Albert Anna, Németh Adél, Gévay Dorka, Pálmai Eszter, Spilenberg Maja, Balogh Sára, Varró Vera, Nyári Virág, Varga Zsófia.
A torna gólkirálynője: Kiss-Lantos Hanna (Herman-iskola). Legjobb kapus: Gévay Dorka (NLG). Legeredményesebb testnevelő: Szeltner Anita (NLG).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában