Asztalitenisz

2022.05.17. 08:00

Bajnok a CVSE? - Az asztaliteniszezők elveszthetik érmüket

Megnyerte ugyan a férfi asztalitenisz-Extraliga négyes döntőjét a Celldömölki VSE-Swietelsky Future FM I. együttese, ám a vasiak minden bizonnyal elveszítik aranyérmüket.

Pum András

A bajnokcsapat. Balról: Lórántfy Tibor (ügyvezető), Jakab János, Gőgös Martin, Klampár Tibor (vezetőedző), Huzsvár Erik, Fazekas Péter, Baranyai Domonkos, Iván Csaba (edző)

Forrás: Giczi Sándor

A négyes döntőt Komlón rendezték, Final Fourban a bajnokság első négy csapata, a Celldömölk, a Pécs, a Komló és a Solvadkert vett részt. A Klampár Tibor vezetőedző irányította celliek az elődöntőben a Solvadkerten, a döntőben a Pécsen kerekedtek felül, így magyar bajnokok. Legalábbis az asztal mellett, ugyanis szinte biztos, hogy egy játékosuk januári jogosulatlan játéka miatt megfosztják őket bajnoki címüktől. – A hét közepén értesültünk a szövetségtől, hogy első számú játékosunk, az iráni válogatott Amir januárban Svédországban vívott egy vagy két csapatbajnoki mérkőzést – mondta Iván Csaba, a Celldömölk edzője. – Mivel a magyar szabályok szerint hazánkon kívül legfeljebb még két országban játszhat – azt tudtuk, hogy egy spanyol és egy francia együttesben is szerepel – így a svéd légióskodása már szabálytalan volt. 

Az ominózus meccsei óta hat bajnokink volt, azoknak az eredményét megsemmisítették, így az alapszakaszban nem az első, hanem a hatodik helyen végeztünk – elvileg a négyes döntőben sem szerepelhettünk volna. Leforrázott minket a hír, fogalmunk sem volt játékosunk partizánakciójáról. Viszont úgy döntöttünk – mivel még nem volt jogerős döntés –, hogy részt veszünk a komlói négyes döntőben, még úgy is, hogy Amir helyett nem tudtunk játékost nevezni. Az idei szabályok szerint olyan játszhat, akinek legalább hat extraligás meccse volt a bajnokságban. Ilyen játékosunk nem volt, így Komlón valamennyi meccsünket 0-4- ről kezdtük. Játékosaink előtt le a kalappal, hárman is megnyerték a Final Fourt. Ez egy hőstett volt. Egyébként megfellebbeztük a szövetség döntését, hiszen az utóbbi három ilyen esetben mindig a játékost és sosem az adott klubot büntették. 

Plastic Soltvadkert–Celldömölki VSE-Swietelsky Future FM 7-7. Komló, férfi asztalitenisz-Extraliga-elődöntő. 
Párosok. Vajda, Zoltán– Jakab, Fazekas 1:3, Lei, Osila–3:0 (játék nélkül) (1-1). 
Egyéni, 1. forduló: Lei–3:0 (játék nélkül) 3:0, Zoltán– Huzsvár 3:1 Vajda–Jakab 1:3 Djilas–Fazekas 0:3 (3-3). 
2. forduló: Lei–Huzsvár 0:3, Zoltán–Jakab 3:1, Vajda–Fazekas 0:3, Djilas–(játék nélkül) 3:0 (5-5). 
3. forduló: Lei– Jakab 1:3, Zoltán–Fazekas 3:1, Vajda–3:0 (játék nélkül), Djilas–Huzsvár 1:3 (7-7). 

A celldömölkiek egységes csapatmunkával nyerték meg a mérkőzést. Némi meglepetésre Fazekas Péter nem bírt ellenfelével, Zoltán Zoltánnal, viszont Huzsvár Erik remek játékkal két mérkőzést is nyert. A mindent eldöntő összecsapáson, 6-5-ös alföldi vezetésnél a celldömölkiek fiatal játékosa 3-1-re, magabiztosan verte a soltvadkertiek szerb légiósát, Djilast, így 6-6-ra végződött az összecsapás. Mivel az alapszakaszban a Celldömölk végzett előbbre, így döntetlen eredménynél – a szabályok szerint – ez rangsorolt, a vasiak jutottak a másnapi fináléba. 

PTE PEAC Kalo-Méh I. –Celldömölki VSE-Swietelsky Future FM I. 6-7. Komló, férfi asztalitenisz-Extraliga-mérkőzés, döntő. Párosok. Pető, Demeter – Fazekas, Jakab 1:3, Kovács D., Molnár – 3:0 (játék nélkül) (1-1). 
Egyéni, 1. forduló: Pető–Huzsvár 3:1, Demeter–3:0 (játék nélkül), Molnár–Jakab 1:3, Kovács–Fazekas 2:3 (3-3). 
2. forduló: Pető–3:0 (játék nélkül), Demeter–Jakab 3:0, Molnár–Fazekas 0:3, Kovács–Huzsvár 2:3 (5-5). 
3. forduló: Pető–Jakab 3:1, Demeter–Fazekas 2:3, Molnár–Huzsvár 0:3 (6-7). 

A párosoknál a Fazekas, Jakab kettős nyert, a másikat játék nélkül a pécsiek kapták, így 1-1-re állt a meccs. Az első körben Pető szoros meccsen kapott ki, míg Fazekas és Jakab ugyancsak szoros mérkőzésen győzött (3-3). A második fordulóban Jakab szétesően, sok hibával játszott Demeter ellen, 3-0-ra kikapott. Fazekas simán nyert, Huzsvár pedig óriási összecsapáson 3-2-re nyert. Az utolsó forduló előtt 5-5 volt az állás. Jakab 1-1-ig jól játszott, majd ellenfele felülkerekedett. Fazekas pedig 0-2-ről fordítva 3-2-re legyőzte Demetert. Ekkor 6-6-ra állt a mérkőzés. A minden eldöntő utolsó találkozón a két fiatal, a pécsi Molnár és a celli Huzsvár összecsapásán Huzsvár óriásit küzdve, nagyon jól játszva legyőzte ellenfelét, és a CVSE megszerezte a bajnoki címet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában