Röplabda

2022.05.16. 07:00

Bajnokok lettek a szombathelyi röpis lányok

Bajnoki címet szerzett a Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola U13-as lány röplabdacsapata a II. osztályú bajnokság 12 csapatos döntőjében.

Sütő Dániel

Fotó: SZoSI

Bajnoki címet szerzett a Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola U13-as lány röplabdacsapata a II. osztályú bajnokság 12 csapatos döntőjében. 


A nagy távolság miatt a Szombathelyi Sportiskola csapata egy nappal korábban érkezett a döntő helyszínére, ahol remek körülmények fogadtak a lányokat. A csoportmérkőzésekkel vette kezdetét a hosszú menetelés. Két magabiztos győzelem után kiemeltként várhatták Bedőcs Gergely és Horváth Dóra tanítványai a folytatást. Kis pihenést követően a budaörsi csapat ellen volt a legnehezebb dolguk a szombathelyieknek a legjobb négybe kerülésért. A simán megnyert első szett után elkényelmesedtek a lányok, drámai döntő játszmában sikerült kiharcolni a továbbjutást. Ezután volt egy kis izgalom, hogy miként alakul a többi meccs eredménye, de hatalmas meglepetésre a nagy favorit Nyíregyháza csapata nem jutott be az elődöntőbe. 


A fináléba kerülésért a BRSE gárdájával mérkőztek meg a vasiak. A gárda mindkét sora nagyon jól játszott. Molnár Míra ellenállhatatlan volt a hálónál. Magabiztos játékkal jutott a SZoSI együttese a torna döntőjébe, ahol az MTK ellen kellett megküzdenie a bajnoki címért. Idén több alkalommal találkozott már egymással a két alakulat, jól ismerték egymást. A döntő fantasztikus hangulatban telt, hihetetlen  hangzavar közepette magabiztosan termelte a pontokat a Bedőcs Gergely, Horváth Dóra edzette társaság. Az első megnyert szett után a második sorra kissé bénítólag hatott a szituáció és a nagy szurkolás, a döntés így az utolsó szettre maradt, amit teljes egészében uralt a szombathelyi együttes elejétől a végéig, így végül jelentős különbséggel nyerte meg a döntőt, ezzel a szakosztály legjobb eredményét érte el. Az eredményhirdetésen Dénes Hanna különdíjban részesült. A Magyar Röplabda Szövetség jóvoltából pedig mindenkinek járt egy hátizsák, egy kulacs és egy sapka.


Az aranyérmes csapat játékosai: Pomper Anna, Polákovics Aida, Fülöp Nadin, Horváth Emma, Molnár Míra, Katona Tóth Sára, Járai Hanga, Flasch Berta, Horváth Linda Lola, Györök Dóra, Dénes Hanna, Drimmer Luca, Rudolf Dorina, Czika Izabel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában