Összefogás

2022.05.20. 07:00

Dominak és Lackónak segíthetnek a focisták

Két gyógyíthatatlan betegségben szenvedő fiú, Domi és Lackó gyógykezelésére gyűjt a két család és a segítőik, akik az amatőr vasi labdarúgótársadalom támogatását kérik a következő néhány hétvégén.

Vas Népe

Lackó 19, Domi pedig 18 éves. A két fiú Duchenne-féle (DMD) izombetegségben szenved, ami fokozatos leépüléssel jár. A járóképességüket 10 éves korukban veszették el, és már a szív- és légzőizmokat is veszélyezteti a betegség – ami koruk előrehaladtával egyre súlyosbodik, már éjszakai légzéstámogató gépet használnak. A gyerekeknek mihamarabb részt kell venniük egy terápián, egy speciális kezelésen, ami jelen pillanatban csak az Amerikai Egyesült Államokban érhető el. Ez az egyetlen lehetőségük, hogy a betegséget lassítsák, leállítsák, illetve jelentős életminőségjavulást érjenek el. A terápia gyermekenként 8-9 millió forint. 

Az előző hétvégén – a megyei bajnokságokban szereplő amatőr labdarúgóklubok közül elsőként – a Csepregi SE állt be a támogatók közé: a klubvezetés, a labdarúgók és a szurkolók egy kihelyezett urnába gyűjtöttek pénzt. A szervezők arra kérik a Vas megyei amatőr futballklubok vezetőit, hogy a bajnokságból hátralévő néhány mérkőzésen a csapatok, a települések sportszerető közösségei vegyenek részt a gyűjtésben. Bővebb információ Kovács Jenőtől (70/252- 0537) kérhető. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában