Példaértékű csapatmunkával

2022.05.18. 07:00

Döntőbe jutottak Halász Bencéék

Példaértékű csapatmunkával, 10. helyezettként jutott be a Szombathelyi Dobó SE az Atlétikai Magyar Csapatbajnokság döntőjébe.

Sütő Dániel

Halász Bence magabiztos volt a dobókörben, 78,72-vel nyert kalapácsvetésben

Forrás: VN/Nemzeti Sport

A korábbi lebonyolítási rendszerrel ellentétben Győrben már nem állhattak össze a szomszédos megyék sportegyesületei, hogy kiegészítsék egymást, hanem minden egyesületnek külön kellett indulnia az idei csapatbajnokságon. Ez például a Szombathelyi Dobó SE-t különösen hátrányosan érintette, mivel eleve kevesebb rajthellyel kalkulálhattak Németh Zsolték. A nehézségek ellenére azonban megugrották a mércét a vasiak. – Végül több mint 30 ponttal előztük meg a zalaegerszegieket, így magabiztosan jutottunk be 10. helyezettként a csapatbajnokság döntőjébe – nyilatkozta Németh Zsolt, a Szombathelyi Dobó SE mesteredzője.

 – Az eredmény eléréséhez mindent bevetettünk. Külön köszönet jár Hegedűs Györgynek, aki – míg mi Győrben versenyeztünk – Miskolcon 14 pontért gyalogolt, sikeresen! Egy helyen vonták össze ugyanis a keleti– nyugati gyaloglás résztvevőit, ezért nem kis áldozatot hozott Gyuri azért, hogy esélyünk legyen a továbbjutásra. Németh Zsolt elmondta, hogy – mivel a szabályok megengedik – Győrben két montenegrói atléta is segítette a szombathelyi dobókat súlylökésben és diszkoszvetésben. Ugyanis lehet alkalmazni ilyen esetben olyan légiósokat, akik hazájukban nem szerepelnek csapatbajnokságon. A nehézatléták mellett ezúttal már futókat is indított a Dobó SE Farkas Dóra edző szakmai munkája révén, aminek köszönhetően a 4×100-as váltó – amelynek a befutója Igaz Bálint masszőr volt – értékes pontokat szerzett az egyesületnek. 

– Nagyon jó eredmények születtek – folytatta Németh Zsolt. – Halász Bence újfent odatette magát, Gyurátz Réka is 70 méter fölött dobott, Rába Daninak pedig csak picin múlott, hogy nem lett meg a 73 méter. A csapatbajnokság döntőjét szeptember 17-én és 18-án rendezik Debrecenben. Németh Zsolt arról is beszámolt, hogy Viszkeleti Villő a normandiai Gimnáziádén kalapácsvetésben megszerezte a magyar csapat első érmét, egy bronzot 66,70 méteres dobásával. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában