Beharangozó

2022.05.31. 19:14

Falco–Alba derbi - Elkezdődik az elődöntős párharc

Az NB I.-es kosárlabda-bajnokság elődöntőjének első felvonásán a Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely az Alba Fehérvárt fogadja szerdán 19.45-kor (M4 Sport).

Tóth Gábor

Milos Konakov csapatára veszélyes ellenfél vár

Forrás: Unger Tamás

A Falco a Szegedet gyűrte le 3-1-re a negyeddöntőben, míg az Alba Fehérvár a Sopront búcsúztatta 3-0-val – utóbbi ráadásul pályahátrányból diadalmaskodott. Az alapszakaszban a Falco 98-66-ra nyert Székesfehérváron, Szombathelyen viszont 93-91- re győzött az Alba. A felsőházi középszakaszban is kétszer mérkőztek meg egymással a felek: idegenben 94-89, hazai pályán pedig 96-72 arányban diadalmaskodott a sárga-fekete alakulat. 

Az egymás elleni eddigi eredmények azt sejtetik, hogy az alapszakaszt és a középszakaszt is megnyerő, bajnoki címvédő Falco fut neki esélyesként az egyik fél három megnyert meccsig tartó párharcának. Igaz, az Alba többet készülhetett a mérkőzésre, illetve mindenféle nyomás nélkül, felszabadultan léphet pályára. Egy veszélyes ellenfelet fogad a szombathelyi alakulat.

 – A Szeged egy nagyon jó csapat, ellenünk is bizonyította, hogy milyen erőt képvisel, éppen ezért örülök, hogy idő előtt lezártuk a párharcot – mondta Milos Konakov, a Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely kosárcsapatának vezetőedzője. – Megmutattuk a karakterünket, főleg az utolsó meccsen bizonyítottuk, hogy tudunk küzdeni. – Az Alba sem lesz kön - nyebb rivális – tért át a soros feladatra a tréner. – Ellenfelünk nem véletlenül lépett át 3-0-val a Sopronon. Jók a légiósai, mellettük válogatott szintű magyar kosarasokat vonultat fel – és úgy tűnik, hogy egyre jobban összeáll a játéka, egyre ütőképesebb a társaság. Az Alba fizikális kosárlabdát játszik. Nagy hangsúlyt fektet a védekezésre, a lepattanószerzésre. Próbál gyors támadásokat vezetni. Éppen ezért ügyelnünk kell a visszarendeződésre, de alapvetően is sok múlik majd a védekezésünkön. Illetve minél kevesebb eladott labdával, minél több befejezett támadással kell zárnunk a meccset. Megpróbálunk a saját játékunkra ügyelni, a saját stílusunkban kosárlabdázni. De nem lesz könnyű dolgunk, egy motivált ellenfélre, egy küzdelmes, hajtós mérkőzésre számítok. Természetesen megpróbáljuk győzelemmel nyitni a párharcot, megőrizni a pályaelőnyünket. Kovács Bence sérülése szépen gyógyul, de kapkodunk, nem siettetjük a visszatérését. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában