Kézilabda

2022.05.20. 10:00

Final Fourban a lányok - Hatalmas sikert értek el az SZKKA első osztályú ifistái

Második lett, így biztosította helyét a Final Fourban az SZKKA együttese a női ifjúsági I. osztályú kézilabda-bajnokság Nyugati csoportjában.

Sütő Dániel

Az NB I.-ben is bemutatkozó Horváth Anna szárnyalt, az ifjúsági csapat gólkirálya lett

Az Érd legyőzésével (40-24) biztossá vált, hogy a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia első osztályú ifjúsági gárdája bejutott a bajnokság négyes döntőjébe, amit egyébként az utóbbi években a koronavírus-járvány miatt nem tudtak megrendezni. Az utolsó fordulóban igazi örömjátékkal rukkoltak elő Pődör Zoltán tanítványai, akik a Szent Istvánt is alaposan megszórták (23-35). A szombathelyiek nem először jutottak a legjobb négy közé, de ez most óriási jelentőséggel bír, hogy az ország négy kézilabda-elitakadémiája közül a győrieket megelőzve jutottak a Final Fourba a NEKA I., az FTC és a DVSC korosztályos gárdái mellett. 

– Ismét bizonyítottuk, hogy a szombathelyi utánpótlásképzés kiemelkedő szintet képvisel az országban – hangsúlyozta Pődör Zoltán, az ifisták vezetőedzője. – Nem beszélve arról, hogy ezzel az eredménnyel nagy hagyományokkal rendelkező tradicionális klubok utánpótláscsapatait sikerült magunk mögé utasítanunk. A klubvezető szerint az ifjúsági I. osztály nagyjából egy szintet képvisel az NB I/B-vel, mindössze annyi a különbség, hogy a fiatalok bajnoksága gyorsabb, viszont a felnőtt másodosztályba erősebb fizikum szükségeltetik. Az SZKKA ifjúsági csapatának legfőbb célkitűzése a Final Fourba kerülés volt, amit bravúrosan teljesített a gárda. 

– Nem kezdtük jól a szezont – folytatta Pődör Zoltán. – Mindemellett a legnagyobb kihívást az jelentette idén, hogy sérültjeinket és távozóinkat pótolnunk kellett. A bal szélen folyamatos problémákkal küszködtünk – Pham Lien Eszti befejezte a kézilabdát, az őt követő Szabó Tekla lesérült, majd eligazolt Forgács Viki is, úgyhogy ez a poszt elég sok fejtörést okozott. A klub filozófiáját szem előtt tartva felhoztuk a serdülőből Török Fannit, aki végül szépen helytállt a bal szélen. Egyik leggólerősebb játékosunk, Pődör Blanka keresztszalag-szakadással hosszú időre kidőlt, elvesztésével távolodni látszott a Final Four, mert a nehéz meccsek még hátravoltak.

 De összeállt az együttes, masszív védekezéssel, az egyre jobb formába lendülő Christe Dalmával a kapuban – akit nem mellékesen behívtak a juniorválogatottba – megindultunk felfelé. Bravúrgyőzelmeket arattunk, kijavítottuk korábbi botlásainkat. A lányok igazi csapatmunkával, kellő akarattal, kitartással harcolták ki ezt az óriási sikert. A négyes döntőben már nincs külön elvárás, bármilyen helyezés extra teljesítménynek számít majd. A női ifjúsági I. osztályú kézilabda-bajnokság Final Fourját május 27-28-án rendezik Szigetszentmiklóson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában