Labdarúgás

2022.05.24. 12:00

Fontos pillanatban védett tizenegyest a Haladás kapusa

Vasárnap 2-1-es szolnoki győzelemmel búcsúzott az NB II.-es labdarúgó-bajnokságtól a Haladás. A sikerben döntő szerepe volt a tizenegyest hárító Verpecz Istvánnak.

Pum András

Verpecz István jól védett

Forrás: Somogyi Hírlap/Lang Róbert

A Haladás a másodosztály zárófordulójában 2-1-re nyert Szolnokon, így megőrizte az utolsó kör előtti pozícióját. A hazaiak számára csak a győzelem jelenthetett volna reményt a bennmaradásra, így a vendégeknek egyáltalán nem volt könnyű dolguk. – Jól kezdtük a mérkőzést, nyomás alatt tartottuk ellenfelünket, domináltunk, megszereztük a vezetést – mondta Németh Szabolcs. 

– Ám egy buta hiba után hamar kiegyenlített ellenfelünk. A gól a szolnokiakat feldobta, minket viszont megfogott. A második félidőre úgy jött ki a hazai csapat, hogy számára élet-halál harc ez a 45 perc. Mindent meg is tettek a győzelemért, de Verpecz megfogta a tizenegyest, és a védekezésünk is jól működött. A hajrában pedig sikerült egy formás ellentámadásból megszerezni a győztes találatot – dicséret illeti a csereként percekkel korábban beállt Simutot és Tóth-Gábort. Egy szó mint száz, ez a meccs olyan volt, mint a tavaszunk: nyögvenyelős. Örömteli viszont, hogy Horváth Hunor személyében egy 2004-es születésű fiatalnak tudtam ismét, újoncként lehetőséget adni. A szombathelyiek győzelmüknek köszönhetően a hatodik helyen végeztek. 

– A bajnokság előtt az első nyolc hely valamelyike volt a célkitűzés – jelezte a tréner. – A hatodik pozíció az élmezőny vége, a középmezőny eleje. És azt a célt is teljesítettük, hogy minél több fiatal váljon meghatározó játékossá nálunk. Itt említhetem Kállai Kevint, Horváth Rajmundot vagy Tóth Milánt. Tehát bátran támaszkodtunk az utánpótlásunkra. A szolnoki mérkőzés fordulópontja volt, amikor az 58. percben 1-1-es állásnál Verpecz István hárította Sipos büntetőjét. A rutinos kapusnak ezen kívül is bőven akadt dolga a meccsen. – Motiváltan utaztunk, nem az volt, hogy nekünk mindegy, mi lesz az eredmény – fogadkoztunk, hogy megnyerjük a meccset – mondta Verpecz István. 

– Jól kezdtünk, jól futballoztunk, helyzeteink voltak. A szolnokiak pedig visszaálltak. Megszereztük a vezetést, ám gólra gól jött – csak éppen ezt már ők szerezték. Az egyenlítés feltüzelte őket, voltak ugyan helyzeteik, de összességében jól védekeztünk. A szünetben Németh Szabolcs azt kérte, hogy továbbra is játszszuk a saját játékunkat, mivel a szolnokiaknak muszáj lesz kockáztatniuk, az életükért küzdenek. A második félidőben a küzdelem dominált. A tizenegyes? Minden kapusnak megvannak a titkai a büntető hárítására, nekem is van egy metódusom erre – bevált, eltaláltam az irányt. Ahogy telt az idő, egyre idegesebbek lettek a hazai játékosok, de ívelgették befelé a labdát. Mi ekkor már nem tudtuk a saját játékunkat játszani, de egy szép kontrát góllal zártunk le. 

– Ami a saját teljesítményemet illeti, mind fizikailag, mind mentálisan jól éreztem magam a pályán, a tizenegyesen kívül még a második félidőben volt egy lövés, amit Lakatos visszarúgott a rövid bal sarok felé – ott nagyot kellett nyújtózkodnom – folytatta a kapus. – Amikor idejöttem a 17., aztán a 11., most pedig hatodik helyen végzett a csapat – szóval lépegetünk előre. Jó lenne, ha a következő bajnokságban már bele tudnánk szólni a feljutás kérdésébe. A vasiak hétfőn megtartották évzáró bankettjüket, majd nyári pihenőre vonultak a játékosok és a szakmai stáb tagjai. A 2022–23-as NB II.- es bajnokság július 31-én kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában