Egyéni-erősember bajnokság

2022.05.17. 07:00

Gigantikus súlyokkal birkóztak meg a résztvevők Celldömölkön - Országos egyéni bajnokságot rendeztek az erősembereknek

Nagy sikert aratott, minőségi versenyt hozott az idei országos egyéni erősember-bajnokság.

Tóth Gábor

Gadó András birkózik keményen az embert próbáló súllyal

Forrás: Cseh Gábor

A Magyar Erősember Liga és a Közép-európai Erősember Szervezet szombaton Celldömölkön rendezte meg a 2022- es egyéni országos erősemberbajnokságot – súlycsoportok nélküli open kategóriában. A résztvevők hat versenyszámban mérték össze felkészültségüket, erejüket: kamionhúzás hámmal (15 t), kamionhúzás ülve kötéllel (15 t), rönknyomás maximum súlyra, lengősúlycipelés (400, 450 kg), izlandikereszt-cipelés (140 kg), kőgolyópakolás (120-180 kg). A mezőnyt 11 versenyző alkotta – az ország legjobbjai feszültek neki a súlyoknak. A mezőnyben a vasi, szombathelyi színeket – könnyűsúlyú versenyzőként – Gadó András képviselte, aki végül kilencedik helyen zárt. 

A bajnoki címet a 25 éves Véró Alex (Derekegyháza) gyűjtötte be. Nagyszerű versenyt produkáltak az erősemberek, feszegették a fizikai határokat. Volt minden: siker, kudarc, ájulásközeli állapot, egekbe szökött adrenalin. És a szurkolókra, a hangulatra sem lehetett panasz. – Sikeresnek értékelem az országos bajnokságot, könynyűsúlyú versenyzőként álltam helyt a roppant erős open mezőnyben – összegzett Gadó András. – De a rendezés, a hangulat is kiváló volt. Egy maratoni versenyt tudhatunk magunk mögött, hiszen a megszokott öt versenyszám helyett hatban kellett bizonyítani, ráadásul feszített menetrendben – továbbá az utóbbi idők leggigantikusabb súlyaival küzdöttünk meg. Örülök az eredményeimnek, ismét bebizonyosodott, hogy a befektetett munka megtérül – sikerült bizonyítanom. 

Végeredmény: 1 Véró Alex (Derekegyháza) 58 pont, 2. Juhász Péter (Mád) 56,5, 3. Mészáros Dávid (Sárosd) 47,5, 4. Losonczi Imre (Békésszentandrás) 41,5, 5. Hegedűs Ádám (Budapest) 40, 6. Molnár Zsolt (Bölcske) 40, 7. Boros Adrián (Sajópálfa) 27, 8. Horváth Tamás (Komárom) 23,5, 9. Gadó András (Szombathely) 22,5, 10. Kovács Ferenc (Polgárdi) 20,5, 11. Borovszki Norbert (Szeged) 17.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában