Labdarúgás

2022.05.22. 20:38

Győzelem a végére - A Haladás idegenben múlta felül a szolnoki együttest

A labdarúgó NB II. utolsó, 38. fordulójában a Szombathelyi Haladás 2-1-re nyert Szolnokon.

Pum András

Lencse László szerezte a vasiak vezető gólját

Forrás: Délmagyarország/Frank Yvette

Szolnoki MÁV FC–Szombathelyi Haladás 1-2 (1-1). Szolnok, 1500 néző, NB II.- es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Karakó. Szolnok: Hegedüs L. – Szabó A., Szekszárdi, Tóth B., Gohér – Tisza, Kónya (Kovács O., 46.) – Kurdics (Lakatos, 68.), Sipos, Tömösvári (Tóth L., 46.) – Busa. Edző: Romanek János.
Haladás: Verpecz – Kállai (Csilus, 53.), Csató, Németh M., Bosnjak – Holdampf, Kiss B., Tóth Máté (Simut, 73.), Doktorics (Horváth H., 92.) – Lencse (Tóth-Gábor, 73.), Horváth R. (Devecseri, 92.). Edző: Németh Szabolcs. 

1. perc: Kállai középről, 20 méterről lőtt, Hegedüs bravúrral a léc fölé tolta a labdát. 14. perc: Gohér jobb oldali beadását a hosszún érkező Szabó hét méterről a léc fölé bombázta. 
21. perc: Doktorics lőtte be a labdát a tizenhatoson belül Tóth Máténak, akit Kónya elütött. A tizenegyest Lencse a jobb felső sarokba vágta (0-1). 
23. perc: Busa bal oldali szabadrúgását Sipos visszafejelte, Szabó bevetődve egy méterről a léc alá lőtt (1-1). 
44. perc: Kurdics bedobását Szabó csúsztatta meg, Busa az ötösön beleszúrt a labdába, Verpecz még beleért, a labda a felső lécről vágódott fölé. 
58. perc: Csilus jobbról röviden adott haza, Verpecz becsúszva, lábbal próbálta megszerezni a labdát, de buktatta Busát. Tizenegyes. A büntetőt Sipos a jobb sarok felé lőtte, de Verpecz bravúrral hárított. 
78. perc: Simut tört be erőszakosan a jobb oldalon a tizenhatoson belülre, középre adott labdáját Tóth-Gábor öt méterről lőtte a hálóba (1-2). 

A kieső, 18. helyen álló szolnokiak számára csak a győzelem jelenthetett reményt a bennmaradásra. A hatodik helyen tanyázó vasiak pedig maximum egy helyet csúszhattak hátra. Ugyanis hiába vezetett a nyolcadik Soroksár 3-0-ra a bajnok Vasas otthonában, a végeredmény 3-3 lett, így Lipcsei Péter együttese nem érhette be és előzhette meg a szombathelyieket. A Hali számára így csak a mögötte egy ponttal álló ETO jelenthetett veszélyt. 

A szombathelyieknél – a sérültek mellett – öt sárga lapja miatt hiányzott a házi gólkirály Tóth Milán. A szombathelyiek kezdték jobban a mérkőzést, fél perc elteltével Kállai lövése kis híján beakadt a léc alá. Majd Lencse lövését is védenie kellett Hegedüsnek. A hazaiak beszorultak saját térfelükre, a vasiak irányították a játékot, uralták a meccset. Aztán kiegyenlítődött a mérkőzés, a hazaiak is vezettek néhány támadást.

 A vezetést azonban – megérdemelten – a vasiak szerezték meg, ám két perc múlva egyenlített a Szolnok. Megélénkült a meccs, vérszemet kaptak a hazaiak, a szombathelyiek kontrái viszonyt veszélyesek voltak. Szünet után a hazaiak rátettek egy lapáttal, de a vendégek is felvették a kesztyűt, jó iramú, bár sok-sok hibával tarkított volt a mérkőzés. Aztán a szolnokiak – a vendégek hibájából – tizenegyeshez jutottak, de Verpecz István védett. 

Változatos volt a meccs, mindkét csapat hajtott a győztes találatért – ez egy szép akció végén a Haladásnak sikerült. A hátralévő időben pedig taktikusan játszott a Hali. A vasiak jól küzdöttek, helyenként jól is futballoztak, megérdemelten nyertek, és a hatodik helyen zárták a bajnokságot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában