Vízilabda

2022.05.31. 12:00

Győzelemmel zárta a bajnokságot az AVUS csapata - fotók

Az OB I/B-s vízilabda-bajnokság utolsó, 21. fordulójában az AVUS négy góllal verte a fővárosi ASI csapatát. A szombathelyiek bronzérmesek lettek.

Pum András

Németh Levente három gólt dobott

Forrás: Unger Tamás

Fotó: © Unger Tamás

AVUS–ASI 14-10 (2-2, 3-1, 7-1, 2-6). Szombathely, 80 néző, OB I/B-s vízilabda-mérkőzés, vezette: Pintér, Sikter. 
AVUS: Kovács B. – Csaba 5, Németh L. 3, Mercs, Szabó B., Juhász S., Kurucz 4. Csere: Baranyai 1, Makarenko, Berényi, Pónya, Németh B., Doma 1, Horváth D. 
Edző: Zoufal Norbert. 
ASI: Balangó – Vincze M. 3, Hartman 2, Vincze J., Fekete 1, Nagy V., Tapasztó. 
Csere: Szabó D., Vincze Sz., Maróti 1, Albert 3. 
Edző: Kóczé Zoltán. 

A vendégek kezdték jobban a mérkőzést, és megszerezték a vezetést. A szombathelyiek csak négy perc után találtak be először. Ám a vasiak nem találták a ritmust, sokat hibáztak támadásban, így az első negyed 2-2-vel zárult. A második negyedben sokáig egyik csapat sem talált a hálóba, aztán egy akcióból, majd egy büntetőből szerzett találattal két góllal ellépett az AVUS (4-2). Majd egy emberelőnyös helyzetet kihasználva szépített az ASI, de aztán Csaba révén újra két góllal mentek az aligátorok. A nagyszünetben 5-3-ra vezettek a hazaiak. A harmadik negyedben 6-4-ig még tartották a lépést a vendégek, aztán robbantott, elhúzott ellenfelétől a szombathelyi együttes: zsinórban hat gólt dobott, míg a vendéggárda egyet sem (12-4). Így a negyedik negyedre már eldőltek a lényegi dolgok, gyakorlatilag edzőmeccsé alakult át a találkozó. A hazaiaknál ekkor már jobbára a fiatalok szálltak vízbe, a vendégek próbálkoztak, és sikeresen faragtak is a különbségen. Az utolsó negyedet 6-2-re hozták a fővárosiak, de a meccset a hazaiak végül biztosan, 14-10-re nyerték. 

A bajnokság elmezőnye, végeredmény: 1. KSI (feljutott az OB I.-be) 78 pont, 2. Nagykanizsa 72, 3. AVUS 61,

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában