Bírkózás

2022.05.03. 07:00

Ismét jól szerepeltek a Haladás birkózói - Három érmet szereztek a szabadfogásúak felnőtt-ob-ján

Egy ezüstöt és egy bronzérmet hoztak haza a Haladás VSE birkózói a felnőttek szabadfogású országos bajnokságáról.

Sütő Dániel

Balról Nemes Bálint, Hegedüs Levente, Buday Bálint, Wittmann Kristóf és Veréb István

Forrás: VN/HVSE

Hétvégén a Kozma István Magyar Birkózó Akadémián (KIMBA) több mint kétszáz induló részvételével zajlott a felnőtt kötött- és szabadfogású országos bajnokság. A Haladás VSE színeiben négyen léptek szőnyegre. 65 kilogrammban indult Buday Bálint, aki egy győzelemmel és két vereséggel a dobogó harmadik fokára állhatott fel. – Bálint még juniorkorú versenyző, így különösen értékes ez a megszerzett harmadik hely – értékelt Veréb István, a Haladás VSE birkózószakosztályának vezetője. – Tussal verte a Vasas színeiben versenyző Németh Mártont, ami nem kis meglepetés volt. Bálint jól felkészült, és maradéktalanul betartotta azt, amit előzetesen megbeszéltünk. 

A ferencvárosi, illetve a pécsi ellenfelétől ugyan kikapott, de ezek a birkózók junior kategóriában is legyőzték Buday Bálintot. Nemes Bálint a 74 kilogrammosok között szintén bronzérmes pozícióban zárt két győzelemmel és egy vereséggel a háta mögött. – Bálint előbb az orosházi Pusztai Tibort múlta felül 3-0- ra, majd következett Kuramagomedov, akivel szemben papírforma-vereséget szenvedett. A másik orosházi versenyzőt, Kránitz Adriánt pedig 10-0-ra sikerült megvernie. Kis szerencsével ebből egy második hely is ki tudott volna sülni, ha másik csoportba kerül. A 92 kilogrammosok mezőnyében Hegedüs Levente két vereséggel ötödik lett. A legfényesebb érmet Wittmann Kristóf szerezte meg 97 kilogrammban – két győzelmet és egy vereséget követően az előkelő ezüstérmes pozícióban végzett. 

A csapatversenyt a Haladás VSE a negyedik helyen zárta, mindössze három ponttal csúsztak le Veréb Istvánék a dobogó harmadik fokáról. A szakvezető elmondása szerint ha Ligeti Dániel és ifj. Veréb István is részt tudott volna venni a viadalon, akkor egészen biztos, hogy a HVSE jóval előbbre végez a csapatok között. – Egyáltalán nem vagyok elégedetlen ezzel az eredménnyel, mivel ezt javarészt junior korú birkózóinkkal értük el – összegzett Veréb István szakosztályvezető. A soron következő hétvégén sem pihennek a birkózók, akiknek az ifjúsági országos bajnokságon lesz jelenésük. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában