Kilencedik helyen végeztek

2022.05.27. 17:48

Jól szerepeltek a brenneres sakkozók a diákolimpia fináléjában

A kétnapos sakkcsapat-diákolimpia szombathelyi országos döntőjében az előkelő kilencedik helyen végzett a Brenner-iskola lány- és fiúcsapata.

Sütő Dániel

A kétnapos versenyen a fiatal sakkozóknak nyolc forduló alatt kellett minél több győzelmet aratniuk

Forrás: Cseh Gábor

A Brenner János Általános Iskola tornacsarnokában rendezett diákolimpiai döntőre 129 csapat nevezett, 529 diák ült asztal mögé. Nemenként, illetve három korcsoportban hirdettek győzteseket. A vasi színeket a Brenner-, a Bolyaiés a kőszegi Árpád-házi-iskola képviselte. A hazai együttesek közül valamennyi a középmezőnyben végzett korosztályában. A Brenner-iskola felsős lány- és fiúcsapata is kiemelkedő eredményt ért el, mindkettő a kilencedik helyet szerezte meg. 

– Ez volt a realitás – értékelt Pergel László, a Haladás VSE sakkszakosztályának vezetője. – A brenneres lányoknak nagyon jól ment a játék az utolsó fordulóig, amikor egy nagyobb arányú vereséget szenvedtek. Döntetlen esetén már ötödikek lehettek volna. A fiúknak szorosabban alakult ugyan az utolsó meccsük, de ők is kikaptak, így nem tudtak feljebb kapaszkodni. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában