Spartan Race

2022.05.12. 08:59

Kívés Bendegúz, a SZoESE sportolója ott lesz az Eb-n és a vb-n is

Kívés Bendegúz a Spartan Race nemzetközi kvalifikációs versenyen jogot szerzett az idei Európaés világbajnokságon való indulásra.

Vas Népe

Kívés Bendegúz megküzdött az elemekkel

Forrás: VN/SZoESE

Kívés Bendegúz, a SZoESE sportolója is részt vett a Rakaca-tónál rendezett Spartan Race nemzetközi kvalifikációs versenyen, ez volt az idei első spartan hétvégéje. Bendegúz a tavalyi eredményei alapján, mint a pro team tagja, tehát válogatott versenyzőként rajtolhatott. A versenyhétvége első napján kellett teljesíteni a hosszabb távot, a 13+ kilométer supert, a következő napon pedig a sprint 7+ kilométeres szakaszt. Mindkét nap esővel indult, ám az időjárási viszontagságok ellenére a SZoESE sportolója az előkelő ötödik helyen végzett. 

– Az akadályok csúszósak voltak, minden feladaton biztonsági fogással mentem végig, a szokottnál inkább lassabb tempóban – számolt be Kívés Bendegúz. – Az első nap hibátlanul ment minden, a folytatásban azonban a kőgolyócipeléssel akadt némi gondom. A harmadik helyről az ötödikre estem vissza. Ez a feladat sokat kivett belőlem, a dárda is félrement, de a burpeeket a lehető leggyorsabban daráltam le, így sikerült megtartanom a helyezésemet. Kívés Bendegúz ezzel az eredménnyel kvalifikálta magát az Eb-re és a vb-re is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában