Labdarúgás

2022.05.01. 20:33

Megyei I.: Vépen nyert a listavezető Sárvár, kapaszkodik fel a Körmend - fotók

A 26. fordulót rendezték meg a megyei első osztályú labdarúgó bajnokságban. A három éllovas nyerni tudott a hétvégén: a Sárvár hazai pályán a Vép ellen aratott győzelmet, a Király idegenben múlta felül a Büköt, a CVSE pedig otthon győzte le az vendég Egyházasrádócot.

Tóth Judit

Forrás: Unger Tamás

Vasvár VSE–Kőszegi Lóránt FC 2–1 (2–0). Vasvár, 80 néző, v.: Kondor T.
Vasvár: Tóth K. – Bíró, Varga A., Horváth A., Vincze, Fülöp (Dávid, Gotthárd), Elekes (Schermann), Réfi, Pálla (Czövek M.), Czövek L., Márton. Edző: ifj Sziffer István.
Kőszeg: Németh M. – Lintner, Fehér A., Csuka (Seper), Szabella, Németh O. (Tóth D.), Németh A., Rákhely, Szűcs (Réti), Fehér D., Rácz. Edző: Őri Gábor.
Gólszerzők: Varga A., Csuka (öngól), ill. Németh O.
Kiállítva: Lintner (62., Kőszegi Lóránt FC).

A vendégek kerültek helyzetbe a mérkőzés elején, a vasváriaknak a gólvonalról kellett menteniük. A folytatásban azonban már átvette az irányítást a házigazda, és hamar két gólnak örülhetett, sőt, jobb koncentrációval le is zárhatta volna a mérkőzést. A második félidőben szépítettek a kőszegiek. A hazaiaknak rengeteg helyzetük volt, de egyet sem tudtak gólra váltani. A találkozó hajrája hozott izgalmakat, de végül megérdemelt vasvári siker született. 

CVSE-Vulkánfürdő–Egyházasrádóci SE 2–0 (1–0). Celldömölk, 150 néző, v.: Mórocz Gy.
CVSE: Osvald – Marsai Mi., Galovich, Göntér (Szuh), Szabó R., Marsai Má., Gorácz, Keszei T., Horváth E. (Tóth D.), Gábor, Szabó K. (Keszei R.). Edző: Kovács Balázs.
Egyházasrádóci Se: Gáspár – Varga Á., Molnár L., Molnár I., Németh K., Kenesei (Zimonyi), Mészáros, Molnár G., Szendrődi, Krajczár, Bányik (Fejes). Edző: Simon Attila.
Gólszerző: Szabó R. (2).

Korai vezetés után túlságosan megnyugodott a hazai gárda. Ráérősen, lassan szövögette a támadásokat, nem volt kellő kreativitás, ritmus a támadásokban. A vendégcsapat inkább felívelésekkel és ponthelyzetekkel próbálkozott, kevés sikerrel. A második félidőben sem változott a játék képe, a CVSE továbbra is lassan futballozott, sok labdát adott el, de mégis megszerezte a második megnyugató találatot, így újabb három ponttal gazdagodott, megérdemelten. 

Szentgotthárdi VSE–Vasi Bádogos Kft. Táplán SE 1–4 (0–1). Szentgotthárd, 70 néző,  v.: Szabó I. Z.
Szentgotthárd: Kapui – Fábián, Komáromi (Papp V.), Nagy O., Nyári (Sömenek), Dancsecz, Laczó, Gécsek, Sulics, Sipos (Korpics), Gyécsek. Edző: Robert Kercmar.
Táplán: Gyécsek – Manganelli Zs., Vidák (Gombos), Farkas G., Németh B. (Balikó), Gyurcsányi, Polyák, Huszár, Manganelli A. (Markó), Polgár, Horváth A. Edző: Borbás János.
Gólszerzők: Nyári, ill. Polyák, Gombos, Horváth A., Németh B.
Kiállítva: Dancsecz (66., Szentgotthárdi VSE).

 

Küzdelmes mérkőzést játszottak egymással a felek, mindkét csapat jó teljesítményt nyújtott. Bár az eredmény nagy különbséget jelez  de valójában kiélezett mérkőzés volt. A hazaiak piros lapja nem segítette Szentgotthárdot, így Táplánszentkereszt precíz játéka eredményt hozott.
Körmendi Football Club–Jánosháza VSE 3–0 (1–0). Körmend, 100 néző, v.: Sebesi P.
Körmend: Balogh – LAKOSI, BUTI, Karvalics (Krajczár), Köntés (Majczán), Majtényi, LÁSZLÓ, Sipos (Németh B.), ZSOLDOS, Osvald (Sály), Tompa (Bita). Edző: Kurucz Ádám.
Jánosháza: Tóth A. – Péter, Palkovits, Kecskés, Horváth Sz. (Zsákai), Laczi, Szabó T. (Willuhn), Büki, Nagy B., Balázsi, Székács. Edző: Vágusz Arnold.
Gólszerzők: Buti, Sipos, Zsoldos.

Mindkét csapat számára égetően fontos volt a mérkőzés, amelyet magabiztos játékkal a Körmend együttese nyert meg. Ezzel a hazaiak előre, a vendégek pedig hátra mozdultak a bajnoki tabellán. 
Sárvár FC–Vép VSE 3–1 (2–0). Sárvár, 150 néző, v.: Németh T.
Sárvár: Velladics – Kovács B. (Fülöp), Ódor (Vass), ILLÉS, POTYI, Czöndör (Tóth L.), FIDER, TOKAJI, Horváth A., Szabó B. (Szakos), Szemes. Edző: Haraszti Zsolt.
Vép: Bezdi B. – Varga O., Bezdi Sz., Illés (Berta), Czeglédi, Szalai M., Auer (Wágner), Szijártó, Takács Á. (Szalai R.), Balikó, Takács M. Edző: Simon Miklós.

Gólszerzők: Illés (2), Potyi, ill. Szalai R.
A sárvári csapat mezőnyfölényben kezdte a mérkőzést, gyorsan és sokat támadott. Ennek eredményeként két gólos előnnyel várhatta a második félidőt. A szünet után azonban kapkodóvá vált a hazaiak játéka is,  szabadrúgásokkal, ívelésekkel prbálkozott mindkét fél. Ebből a vendégek jöttek ki jobban, egy ívelés után ugyanis szépíteni tudtak. A mérkőzés utolsó részében visszatért eredeti játékstílusához a Sárvár, Illés szépségdíjas találatával eldöntötte a mérkőzést. 

Büki TK–Király SE 0–1 (0–1). Bük, 100 néző, v.: Vass I.
Bük: Kamondi – Czingráber, Czirók, Wágner (Tóth B.), Kovács Z., Németh G., Csonka (Mercs), Schimmer, Horváth Á. (Resch), Németh Z., Németh J. Edző: Marton Róbert.
Király: Király – Szalay, Auer, Takács (Kondákor), Kudron (Németh D.), Reseterits, Németh G. (Devecseri), Kiss K., Halmosi, Vigh, Schimmer. Edző: Hegyi László.
Gólszerző: Halmosi.

A vendégek egy hazai védelmi megingást kihasználva hamar előnyhöz jutottak Halmosi jóvoltából. A korai gól rányomta a bélyegét a mérkőzés további alakulására. A hazai együttes becsülettel próbálkozott és nem is játszott rosszul, de ezúttal ez nem volt elegendő a ponszerzéshez a több klasszis játékost felvonultató Király SE ellen.

Haladás VSE - Zanati SE–Schott Lukácsháza SE 2–0 (1–0). Szombathely, 100 néző, v.: Szabó B.
Haladás: Luisser – BUZÁS, HENDE (Németh E.), VARGA Cs., Simon (Baumgartner), Pap (Szenczi), Perger, Iván (NÉMETH G.), PÉTER, Szőts, Nagy B. (Spilenberg). Edző: Szenczi Imre
Lukácsháza: Bán – Kondics, Bolfán, Németh Cs. (Halász), Gombás, Lengyel, Vörös, Keresztényi, Gugcsó, Horváth M. (Takács), Németh N. (Bujtás). Edző: Mitterstiller Csaba
Gólszerzők: Szenczi, Buzás.
Kiállítva: Gugcsó (68., Schott Lukácsháza SE).
Az első félidőben védekezésre rendezkedett be a vendégcsapat, így a házigazdának nagyon kevés lehetősége volt a gólszerzésre. Egy pontrúgással azonban így is sikerült minimális vezetéssel fordulnia a hazaiaknak. Szünet után semmit sem változott a mérkőzés menete. A Haladás támadott a további gólokért, a vendégek pedig masszívan védekeztek, és próbálták megóvni kapujukat. Nagy nehezen jött a második hazai találat, ezzel eldőlt a három pont sorsa. 

Rábapatyi KSK–Répcelaki SE-Sport36 2–0 (1–0). Rábapaty, 100 néző, v.: Szabó III. Z.
Rábapaty: Király – Csonka, Varga L., Dugovics (Baksay), Vajda, Illés, Kovács T., Horváth K., Piros P., Németh G., Könczöl. Edző: Nagy Dániel.
Répcelak: Kovács D. – Tóth D., De Paula, Szabó D., Verasztó, Sipos, Horváth T., Rácz, Prystupa, Tar (Németh B.), Szabó A. Edző: Balassa Péter.
Gólszerzők: Németh G., Kovács T.
A hazai csapat kezdte jobban a szomszédvári rangadót. Az első perctől kezdve dominált a Rábapaty, és helyzeteket alakított ki. A mérkőzés 25. percében szögletből végezhetett el egy szabadrúgást a hazai gárda, ami Németh lövése után a kapufáról pattant ki. De Kovács Tamás jól érkezett, és közelről nem hibázott. A második félidőben a répcelakiak több veszélyes támadást vezettek, de a hazai védelem jól dolgozott. A mérkőzés hajrájában egy mintaszerű kontra révén Németh eldöntötte a meccset. A hazai alakulat minden játékos nagyszerű teljesítményt nyújtott, és megérdemelten tartotta otthon a három pontot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában