Amerikai foci

2022.05.29. 19:53

Nagy csatát bukott el a Crushers gárdája - fotók

A divízió I.-es amerikaifutball-bajnokság 4. játéknapján a Szombathely Crushers nagy csatában kapott ki 13-14-re a VSD Rangerstől.

Tóth Gábor

Nagyot harcoltak a csapatok

Forrás: Szendi Péter

A Crushers egy remek debreceni győzelem után fogadta a Rangers gárdáját – a Dunakeszi színeit képviselő VSD erős csapat, minimum a döntőre pályázik. A szombathelyiektől hiányzott az egész szezonra kidőlt Békei Norbert, Tatár István azonban tudta vállalni a játékot. Jó 300 néző előtt, remek hangulatban kezdődött az összecsapás. Harcos, fizikális mérkőzést vívtak a felek. 

 

A szombathelyiek támadójátéka akadozott, többször is ott álltak a pontszerzés kapujában, az utolsó megoldások azonban nem sikerültek. A védelem viszont derekasan harcolt, csak egy touchdownt (TD) – és egy extrapontot – tudott szerezni a vendég. Több pont az első félidőben egyik oldalon sem esett, így a szünetben a Dunakeszi vezetett 7-0-ra. Fordulás után viszont nagyszerű, gyors, eredményes játékkal nyitott a Crushers: először Tatár István futott egy TD-t, majd Baranyi Bence passzából Móritz Gergő ért el TD-t – a két extrapontból viszont csak az egyiket sikerült értékesíteni. Átvette 13-7-re a vezetést a házigazda. A folytatásban keményen gyűrték egymást a felek. Fogyott az idő, úgy tűnt, hogy a Crushers behúzza a meccset. Ám a negyedik negyed hajrájában a VSD egy szép akció végén TD-t futott, és begyűjtötte az extrapontot is, így 13-14-re fordított – amire már nem volt válasza a szombathelyi alakulatnak, hiába küzdött nagyot. 

– Fáj a vereség, mert nagyon közel volt a bravúr, a győzelem – értékelt Ács Dávid, a Szombathely Crushers divízió I.-es amerikaifutball-csapatának ügyintézője, játékosa. – De felvettük a versenyt egy komoly erőt képviselő riválissal, alaposan megizzasztottuk – ami mindenképpen biztató a jövőt illetően. Nem érheti szemrehányás a csapatot, jól küzdöttük, összességében jól is játszottunk – de ez sajnos most nem ér győzelmet. Erre a játékra, hozzáállásra lehet építeni. A folytatásban már nem hibázhatunk, a hátralévő két mec - csünket meg kell nyernünk! A Szombathely Crushers legközelebb június 11-én, szombaton (15.00) lép pályára, a szegedi Guardians együttesét fogadja. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában